Ege Postası
Geri

Soma davası seçim sonrasına ertelendi

Manisa'nın Soma ilçesinde, 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili 5'i tutuklu, 51 sanığın yargılandığı Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın 22'nci duruşmasına, üçüncü oturumla devam edildi. Sanıklar savunma yapmayı sürdürdü.Mahkeme Başkanı Salih Pehlivanoğlu, diğer tutuksuz sanıkların savunmalarına geçmeden, kendisinin 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde İlçe Seçim Kurulu Başkanı olarak görev yapması sebebiyle, duruşmanın 27 Haziran Çarşamba günü saat 09.00'a ertelendiğini açıkladı. 
Soma davası seçim sonrasına ertelendi
Haberler / Güncel
21 Haziran 2018 Perşembe 14:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Soma ilçesinde, 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen ve 301 madencinin yaşamını yitirdiği facianın ardından açılan, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ceza davasının 22'nci duruşmasının üçüncü gününde sanıklar savunma yapmayı sürdürdü. Soma Kömürleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan ile şirketin Genel Müdürü Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik ve İşletme Müdür Yardımcısı İsmail Adalı'nın savunmalarını yapmalarının ardından bugün de madende teknik nezaretçi olarak görevli Maden Mühendisi Ertan Ersoy savunma yaptı. Şehit madenci yakınlarının ilgi göstermediği duruşmada, söz verilen sanıklardan Ertan Ersoy, 480 sayfalık savunmasını slayt gösterisi eşliğinde yaptı. Ersoy, yaklaşık 3 yıldır devam eden davada olayın nasıl yaşandığının belirlenemediğini ve halen de neden yargılandıklarını bilmediklerini söyledi. Ersoy, savunmasında şunları söyledi:

"Gönül isterdi ki kazanın nedeni belli olsun. Biz de hangi suçtan ve nedenden yargılandığımızı bilelim. Savcı mütalaasında birinci ve ikinci bilirkişi raporları senaryo ve kurgu üzerine hazırlanmış. Bilimsel bir dayanakları yok. Raporlarda kazanın oluş nedeni ile ilgili net bir şey de yok. Kurgular üzerine yazılmış raporlar. Mütalaada bile halen olayın nasıl olduğu belli değil. Özellikle madende kaza öncesi iş güvenliği ve sağlığı konusunda görevi yerine getirmemekle suçlanıyorum. Benim iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili görev ve yetkim zaten yok. Madencilik Faaliyetleri ve Uygulama Yönetmeliği'nde teknik nezaretçinin görev ve yetkileri belirlenmiştir. Bu görev ve yetkiler içerisinde benim iş sağlığı ve güvenliği görevim yok. Belirtilen kusurların hiçbirinde teknik nezaretçiyi ilgilendiren bir husus yoktur. Bu nedenle üzerime atılan suçları kabul etmiyorum."

Ersoy'un savunmasının ardından duruşmaya ara verildi.

27 HAZİRAN'A ERTELENDİ 

Manisa'nın Soma ilçesinde, 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili 5'i tutuklu, 51 sanığın yargılandığı Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın 22'nci duruşmasının üçüncü oturumuna verilen aranın ardından devam edildi. 

Duruşmada, tutuklu sanık Soma Kömürleri A.Ş.'de teknik nezaretçi maden mühendisi Ertan Ersoy'un savunmasının ardından tutuksuz yargılanan 46 sanığın savunmasına geçildi. Tutuksuz sanıklardan madendeki emniyet vardiya amiri Yasin Kurnaz, slayt eşliğinde savunmasını yaptı. Kurnaz, tutuklu yargılanan sanıkların savunmalarındaki gibi birinci ve ikinci bilirkişi raporlarındaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını, kurgular üzerine suçlamaların yapıldığını iddia etti. Kurnaz, "Birinci ve ikinci bilirkişi raporlarında kurgular üzerine iddialar ve suçlamalar yapılıyor. Birinci bilirkişinin verdiği rapora göre ben 19 ay cezaevinde yattım. İkinci bilirkişi raporundan sonra ise tutuksuz yargılanmak üzerine serbest bırakıldım. Bilirkişi raporları kurgular üzerine, kanıtlar ortada yok. Şahsıma yönelik suçlamaların hepsi afaki" diye konuştu. 

Tutuksuz sanık Kurnaz'ın savunmasının ardından Mahkeme Başkanı Salih Pehlivanoğlu, diğer tutuksuz sanıkların savunmalarına geçmeden, kendisinin 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde İlçe Seçim Kurulu Başkanı olarak görev yapması sebebiyle, duruşmanın 27 Haziran Çarşamba günü saat 09.00'a ertelendiğini açıklandı. 

27 Haziran'da tekrar görülmeye başlanacak duruşmaya tutuksuz sanıklarının savunmalarıyla devam edilecek. (DHA)

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası