Ege Postası
Geri

Soma’dan Türkiye’yi heyecanlandıran haber

Soma Kirazköy'de 2.5 milyar dolarlık ( 100 ton altın rezervi) altın bulundu.
Soma’dan Türkiye’yi heyecanlandıran haber
Haberler / Ekonomi
11 Kasım 2015 Çarşamba 12:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Manisa'nın Soma ilçesi Kiraz Köyü'nde yapılan arama çalışmaları sonucu bulunduğunu açıkladığı maden sahasına ilişkin yeni bilgiler  paylaştı.

Buna göre MTA'nın keşfettiği sahada altın ile beraber bakır, kurşun ve çinko da bulunuyor. Sahada 2013 yılında başlayan çalışmalar sonucunda tonda 1-2 gram altın tespit edildi.

100 MİLYON TON
22 bin metre sondaj ve 20 bin metre numunenin analizi yapıldı. Çalışmaların sürdüğü sahada altın olarak tahmini tenörü; 1 gr/ton olan 100 milyon tonluk rezerv bekleniyor. Bu da sahanın potansiyelinin 100 ton altın olduğu anlamına geliyor.

DEĞERİ 'ŞİMDİLİK' 2.5 MİLYAR DOLAR
Türkiye’de görünür Altın Rezervi 700 ton civarındayken; söz konusu sahada, Türkiye Altın Rezervinin yüzde 14’ü kadar altın olduğu tahmin ediliyor. Bunun da ülke ekonomisine katkısının bugünkü altın değeri üzerinden 2.5 milyar dolar civarında olacağı hesaplanıyor.

REZERV DAHA DA ARTABİLİR
MTA sahada toplam 40 Bin metre sondaj, 50 bin numunenin analizini yapacak. Böylece yeni gelen analiz sonuçları değerlendirilerek, rezervin daha da artabileceği öngörülüyor.  Sahanın işletme açısından fizibil olduğu; yüzeyden başlayıp 100 metre derinliklere kadar cevherleşmenin devem ettiği vurgulanıyor. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası