Ege Postası
Geri

Son sözleri Türkiye üzerineydi

Beyrut'ta öldürülen istihbarat şefi son röportajında 'Türkiye gibi olmak istemiyoruz' demiş.
Son sözleri Türkiye üzerineydi
Haberler / Güncel
27 Ekim 2012 Cumartesi 13:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
WASHİNGTON (ANKA) – Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta 19 Ekim’de bir arabaya konulan bombanın patlaması üzerine hayatını kaybeden 8 kişiden biri olan istihbarat şefi General Wissan El Hasan’ın ölmeden üç gün önce Washington Post gazetesine Lübnan’ın, Türkiye gibi olmasını istemediklerini söylediği ortaya çıktı. 

General El Hasan, suikasta kurban gitmeden üç gün önce 16 Ekim’de Paris’ten, Washington Post’un tanınmış köşe yazarı David İgnatius ile telefonla konuştu. “One minute” olayının yaşandığı Davos panelinin moderatörü olan David İgnatius, El Hasan’ın kendine anlattıklarını köşe yazısına yansıttı.

General Wissam El Hasan, Fransa’dan telefonla yaptığı açıklamalarda Suriye muhalefeti ile temaslarının kendisini “potansiyel” bir hedef haline getirdiğini ifade etti.

David İgnatius da, El Hasan için “Lübnan’daki en güçlü Sünni istihbarat subayı idi ve ABD hükümetinin bölgede kilit bir oyuncu olarak gördüğü bir adamdır” nitelemesini yaptığı yazısında hiç de bir casusu anmayan fiziği nedeniyle El Hasan’ı ünlü İngiliz casus kitapları yazarı John Le Carre’nin kahramanı George Smiley’ye benzetti.

Mülakat sırasında El Hasan’ın çeşitli noktaları vurguladığını belirten David İgnatius, “İlki, Lübnan’ın, Türkiye gibi isyancılara bir tedarik kanalı haline gelmemesi için sınırı sımsıkı bir biçimde kapatarak ülkeyi Suriye savaşının dışında tutmayı umduğudur” diye yazdı.

WPost yazarına göre, Suriye halkının aşırılığı kabul etmeye hazır olmadığında ısrar eden El Hasan, ABD’nin de isyancılara silah vermesi gerekmediğini ancak Suudi Arabistan, Ürdün ve Türkiye ile birlikte çalışarak isyancıları eğitmek ve onlara komuta ve kontrolde yardımcı etmek amacıyla sınırda olması gerektiğini söyledi.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası