Ege Postası
Geri

Sosyolog Özburun: Büyük veya hızlı balık felsefesi mutsuz insanlar üretiyor

Sosyolog Nazlı Özburun, insanların hayat felsefesi olarak sunulan büyük balığın küçük balığı yediği ya da hızlı balık yavaş balığı yutar anlayışının mutsuz modern kişiler ürettiğini söyledi. Özburun, Sanıyoruz ki daha fazla...
Sosyolog Özburun: Büyük veya hızlı balık felsefesi mutsuz insanlar üretiyor
Haberler / Güncel
21 Ağustos 2013 Çarşamba 12:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sosyolog Nazlı Özburun, insanların hayat felsefesi olarak sunulan büyük balığın küçük balığı yediği ya da hızlı balık yavaş balığı yutar anlayışının mutsuz modern kişiler ürettiğini söyledi. Özburun, Sanıyoruz ki daha fazla olan, daha hızlı olan, daha çok olan her zaman en iyisidir. Ama modern hayat, durumun öyle olmadığını mutsuz insanlar üreterek her geçen gün gözümüzün içine sokuyor. dedi.

Sosyolog ve Uzman Aile Terapisti Nazlı Özburun, Moral Dünyası Dergisi’nde kaleme aldığı yazıda hayatı fark etmek için insanın önce başını kaldırıp etrafında olup bitenlere bakması gerektiğini ifade etti. Okuyucularına hayatı, toplumu fark etmenin ipuçlarını veren Özburun, Hayatı koşturmaca içinde alelacele yaşıyoruz. Hayat felsefesi olarak eskiden bizlere büyük balığın küçük balığı yediği öğretilirdi. Şimdiyse hızlı balık yavaş balığı yutar diye inandırıldık. Sanıyoruz ki daha fazla olan, daha hızlı olan, daha çok olan her zaman en iyisidir. Ama modern hayat, durumun öyle olmadığını mutsuz insanlar üreterek her geçen gün gözümüzün içine sokuyor. diye konuştu.

İnternetle beraber hayatın değiştiğini ve farkındalık kavramının yitirildiğini ifade eden Özburun, şöyle devam etti:

"Farkındalık sadece aklımızla yakalayabileceğimiz bir hal değildir. Farkındalık tüm duygularımızla, bedenimiz ve ruhumuzla hayatın içinde olduğunu hissedebileceğimiz bir içinde olma halidir. Mesela duygularımızın ne kadar farkındayız. Her bir duygumuzun kendimizle ilgili yaşadıklarımızla ilgili neler söylediğini okuyabiliyor muyu? Herkes bunu düşünmeli. Fark ederek yaşamanın yolu önce yavaşlamaktan geçiyor. Kendi duygularımıza döndüğümüz zaman sonrası gelir."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası