Ege Postası
Geri

Soyer'den 9 Eylül mesajı: Savaşın son barışın ilk günü!

İzmir'in kurtuluşun 101.yıl dönümü kutlamaları yine büyük bir coşkuyla gerçekleşiyor. Kutlamalarda konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bu toprakları karanlığa hapsetmek isteyenlere karşı bir kez daha irademizi ortaya koyacağız. Çünkü biz Atatürk'ün bağımsızlığı, cumhuriyeti emanet ettiği gençliğiz. Çünkü biz kurtuluşun ve kuruluşun şehri İzmir’iz. İçinden geçtiğimiz zor koşullar, bizim için bir engel değil. Olsa olsa cesaret kaynağıdır” dedi.
Soyer'den 9 Eylül mesajı: Savaşın son barışın ilk günü!
Haberler / Yerel Yönetimler
9 Eylül 2023 Cumartesi 12:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- İzmir'in Kurtuluşunun 101'inci yıl dönümü tüm kentte büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Kutlama etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene İzmir Valisi Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Kemal Yeni, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, siyasi partilerin İzmir İl başkanları, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, iş dünyası ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda İzmirli katılım sağladı.

BAĞIMSIZLIĞIN MİLADI 

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen kutlamalarda konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bundan 101 yıl önce, atalarımız büyük taarruzla  karşılanan bağımsızlık yürüyüşünü 9 Eylül 1922’de İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşuyla tamamladı. Bu mücadele aynı zamanda dünyada ezilen ve sömürülen milletlere umut oldu. Azim ve kararlılıkla vatanını savunan bir milletin bağımsızlık tutkusu önünde hiçbir gücün duramayacağını Atalarımız tüm dünyaya gösterdi. 9 Eylül İzmir ve ülkemiz için sadece önemli bir tarihimizin değil, aynı zamanda hürriyet ve bağımsızlık ülküsünün miladıdır” dedi. 

SAVAŞIN SON, BARIŞIN İLK GÜNÜ 

9 Eylül’ün Barışın ilk günü olduğuna dikkat çeken Başkan Soyer, “Atalarımızın özgürlük aşkı ve inancı bize Cumhuriyetimizin kapısını araladı. İşte bu yüzden İzmir, kurtuluşun ve kuruluşun şehridir. Atalarımız canlarını vererek, kanlarını akıtarak bu toprakları bizlere miras bıraktı. Bu büyük zaferin meyvesi barış oldu. 9 Eylül Savaş'ın son, barışın ilk günü olarak tarihe geçti.  Atatürk iradesini daima dünya halkları arasındaki barışı büyütmekten yana kullandı. Savaştan henüz çıkmış bir devletin politikasını, ‘yurtta sulh cihanda sulh’ olarak tarif etmiştir. Bu nedenle Mustafa Kemal Atatürk savaşların olduğu kadar barışın da kahramanıdır. Ulu önderimiz Mustafa Kemal'in barışın tatlı güneşi olarak andığı cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken yine bir araya geleceğiz” ifadelerine yer verdi. 

ENGEL DEĞİL CESARET KAYNAĞI 

Türkiye’nin içinden geçtiği zor koşulların bir cesaret kaynağı olacağına dikkat çeken Soyer, “ Bu toprakları karanlığa hapsetmek isteyenlere karşı bir kez daha irademizi ortaya koyacağız. Çünkü biz Atatürk'ün bağımsızlığı, cumhuriyeti emanet ettiği gençliğiz. Çünkü biz kurtuluşun ve kuruluşun şehri İzmir’iz. İçinden geçtiğimiz zor koşullar, bizim için bir engel değil. Olsa olsa cesaret kaynağıdır.9 Eylül’den  aldığımız güç ve ilhamla asırlık cumhuriyetçilerinin gölgesine daha büyük bir azimle sarılacağız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını demokrasiyle ve barışla taçlandıracağız. Tüm bunlara duyduğum sonsuz inançla  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm yol arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyorum. Atalarımızın canları pahasına asla kazandığı şanlı zaferin ve kurtuluşumuzun simgesi olan 9 Eylül'ün 101’nci  yılı kutlu olsun. Yaşasın bağımsızlığımız, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” dedi. 

Soyer’in konuşmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Dans ve Ritim Topluluğu gösterisini sundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası