Ege Postası
Geri

Soyer'den Erdoğan'a mektup: Hızal'a beraber görüşelim çağrısı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Olağan Temmuz ayı meclis oturumu,  İzmir Fuar Alanı Meclis Salonunda  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlığında gerçekleşti. Gündem dışı konuşmalarda konuşan Soyer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdığını açıklayarak AK Parti Grupbaşkanvekili Özgür Hızal'a berbaer görüşelim çağrısında bulundu.
Soyer'den Erdoğan'a mektup: Hızal'a beraber görüşelim çağrısı
Haberler / Yerel Yönetimler
10 Temmuz 2023 Pazartesi 19:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı, İzmir Fuar Alanı Meclis Salonu'nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlığında gerçekleşti.

Meclis, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet videosu ve ESHOT Genel Müdürlüğünün 80. Yılı dolaysıyla hazırladığı videonun meclis üyelerine gösterimiyle başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden belediye meclis üyesi olan Ruhi Selek meclis üyeliğinden istifa ettiği belirtildi.

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Narlıdere metrosu ve daha birçok konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdığını açıkladı. 

“YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ”

AK Partili Özgür Hızal, meclis öncesi dağıtılan ek meclis gündemine ilişkin eleştirilerde bulunarak “ Yoğunluktan kaynaklı bize geç sunulduğunu düşünüyorum. İlgili gündem maddesi meclis başladığında tarafımıza ulaştırıldı. Çok ilginç bir önerge. Burada bazı şeyler sizin tasarrufunuzda, bir takım kurumları birleştirebilirsiniz, ama kıymetli arkadaşlar sayın başkan. Elbette komisyonlarda 8 maddelik bir rapor ve bunun 8. maddesi çok ilginç kentsel dönüşüm başkanlığının kaldırılması. Eğer bu dikkatimizden kaçmış olsaydı, bu önerge daha önceki teşkilat şemalarında olduğu gibi, komisyona gitmeden onaylanacaktı. Son bir aydır bu şehirde konuşulanları biliyorsunuz. Benim içimizi acıtan bir önerge… 2010 yılda kurulmuş, iyi kötü eksik ya da tam hizmet etmiş… Bu önergenin yangından kaçırır gibi kaldırılması. Bu 8 madenin yeniden değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“DEPREM DAİRESİ İLE HAREKET ETMESİNİN DOĞRU OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜK”

Hızal’ın eleştirilerine yanıt veren Soyer, “Yangından mal kaçırmak söz konusu değil, saygısızlık söz konusu değil. Deprem Dairesi ile birleştirilecek. Aslında İzmir’de artık kentsel dönüşüm deprem dairesinden ayrı işlemesin dedik. Dolayısıyla ne kentsel dönüşümü hafife aldığımız için değil deprem dairesi ile hareket etmesinin doğru olduğunu düşündük. İçiniz rahat olsun saygısızlık söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

“BÜROKRATLARIMA HAKSIZLIK DİYE DÜŞÜNÜYORUM”

CHP’li Gamze Çamur, “Okunarak gelen önergeler son dakika geliyor. O yüzden bize önceden geliyor demesini kabul etmiyorum. Grubuma ve bürokratlarıma yapılan haksızlık diye düşünüyorum” dedi.

SOYER’DEN CUMHURBAŞKANI’NA MEKTUP

Meclis gündemi sonrası konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazdığını belirterek yazdığı mektubu mecliste okudu.

Soyer, "12 Haziran’da Sayın Cumhurbaşkanı’mıza mektup yazdım. Mektubun ekinde de İzmir ile ilgili taleplerimizi ilettim. 

“Sayın Cumhurbaşkanı. CHP'li bir belediye başkanı olarak bu mektubu, Adalet Kalkınma Partisi Genel Başkanına değil Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazıyorum. Göreve başlama töreninde yaptığınız konuşmayı dinledim. 'Nefreti, öfkeyi, husumeti öne çıkaran değil; hoşgörüyü, kardeşliği, kucaklaşmayı yücelten bir anlayış ile hareket ediyorum' dediniz. Görev süresinin ilk gününde en az oy aldığım mahalleyi ziyaret eden bir yönetici olarak, belediye başkanlığı görevini dört yıldır ben de bu ilke ile yürütüyorum. Söylediğiniz gibi 28 Mayıs'ta seçim dönemi sona erdi. Siz seçim dönemine takılıp kalmanın Türkiye'ye patinaj yaptıracağını bildirdiniz. Benim de niyetim aynen sizin söylediğiniz gibi; geçmiş defterleri karıştırmak değil.

Muhalefetin sizi anlamadığından, vizyonunuzu kavrayamadığından, uzattığınız eli sıkılı yumruklarla karşıladığından söz ettiniz. Sayın Cumhurbaşkanı; İzmir'i gerçekten anlamak istiyorsanız, sizin de yumruğunuzu gevşetmeniz gerekiyor. İzmir Türkiye'nin vicdanıdır. Tarih boyunca öyle oldu. O nedenle İzmir'i anlamadan ülkenin geleceği kurulamaz. İzmir'i anlamanın bazı anahtarlarını paylaşmak istiyorum. İzmir muhalefeti ile çok rengi, çok sesi ile var olmaya devam edecek. Çünkü bu çok seslilik tehdit değil, Türkiye için zenginliktir. İnsanlar özgür düşünceleri ile kendilerini ifade etmeye devam edecek. Çünkü özgür düşüncenin şehridir İzmir. Unutmayın size oy vermeyenler, en az size oy verenler kadar milliyetçi, en az sizin kadar milletine ve memleketine aşık. O nedenle ne korkarlar ne de sinerler.

Bize ya benim gibi sev ya terk et demeyin. Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden bir an bile sapmadan var olmaya devam edeceğiz. İzmir'in hakkını verin. CHP'li bir belediye başkanı var diye İzmir'i cezalandırmayın. Örneğin 7 yıldır ihalesi yapılmayan Halkapınar-Otogar Metrosu, örneğin 4 yıldır ihalesine çıkılmayan Elektrik Fabrikası, örneğin yaklaşık 1 yıldır yurt dışı borçlanma izni verilmeyen Çiğli Tramvayı, örneğin yine yaklaşık 1 yıldır Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan sadece onay bekleyen 30 milyon Avroluk Narlıdere Metro kredisi gibi. Hak ettiğini kısmayın. Zira İzmirli haksızlığa gelemez. Bunlar uzun yıllardır cevap bile verilmemiş taleplerin bazı örnekleridir. İzmirli 45 verip bir almak istemiyor. İzmirli vakit kaybetmek istemiyor. İzmirli hakkını istiyor. İzmirli patinaj yapmadan yoluna devam etmek istiyor” dedi.

Mektubu okumasının ardından Soyer, AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal'a dönerek "Maliye Bakanı veya Sayın Cumhurbaşkanımıza birlikte gidelim. En azından Narlıdere Metrosu'nun gelen 30 milyon avroluk son diliminin aktarılması için onay verilmesi adına... Ne zaman arzu ederseniz birlikte görüşme sağlayalım" dedi. 

“BİZİM DE BAŞKANIMIZSINIZ”

Hızal, "Elbetteki burada birbirimizi eleştirdik. Mektubunuzda kabul etmediğimiz hussular var ama biz İzmirlilerin meclis üyesiyiz siz de belediye başkanısınız. Biz de bir İzmirli olduğumuz için başkanımızsınız dün ve bugün olduğu gibi Adalet ve Kalkınma Partisi Grupbaşkanvekili ve temsilcileri olarak biz de elimizi taşın altına koyarız. Yeter ki diyalog kapıları açık kalsın. Bazen bir telefon bir mesaj ile çözülecek sorunlar olduğunu gördük ve çözdük.” dedi.

Öte yandan Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bakanlıklardan ya da diğer kamu kurumlarından talep ettiği fakat ilerleme kaydedilmeyen 34 maddelik taleplerini yayımladı. Talep edilen kurum ve talep konusunun yer aldığı açıklamalar;

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası