Ege Postası
Geri

Soyer'den 'İzmir Otogarı' açıklaması: Yeni bir aşamaya geldik!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla , "İzmir Otogarı’nı İzmirlilere geri kazandırma mücadelemizde yeni bir aşamaya geldik... Belediyemiz İzmir Otogarı’nı hak ettiği noktaya getirmek için her türlü yasal girişimi yapmıştır ve mücadelesini ısrarla sürdürmektedir. Gelinen noktada Otogarımızı geri almak ve İzmir halkına iade etmek için tek çare İzmir halkının haklı talebinin gereğini yerine getirmek, işletmeci firmayı tahliye etmektir. Tüm İzmirlilere desteği için şimdiden teşekkür ederim." dedi.
Soyer'den 'İzmir Otogarı' açıklaması: Yeni bir aşamaya geldik!
Haberler / Yerel Yönetimler
18 Ocak 2024 Perşembe 12:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından 'İzmir Otogarı' ile ilgili açıklamada bulundu.

Başkan Soyer, geçen aylarda yaptığı açıklamayla, İzmir Otogarı için yıkım tarihi vermişti. Soyer, İzmir Otogarı’nın 25 yıllık işletme hakkını elinde bulunduran şirketin sözleşmesinin 2023 yılı aralık ayında sona erdiğini ve sözleşme biter bitmez yıkım işlemlerinin yapılacağını ilan etmişti. Ancak otogarı işleten şirketin, sözleşmenin 7 yıl uzatılması talebiyle açtığı davada mahkeme tahliye işlemlerinin durdurulmasına yönelik karar vermişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin itirazı ise reddedilmişti.

Tunç Soyer, bugün yaptığı açıklamada gelinen nokta ile ilgili bilgi verdi. 

Soyer açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Değerli İzmirliler,

İzmir Otogarı’nı İzmirlilere geri kazandırma mücadelemizde yeni bir aşamaya geldik.

Otogarımızı yıllarca son derece kötü koşullarda kullanan ve İzmir’e çile çektiren firma, 25 yıl önce aldığı ihalenin süresi dolmasına rağmen otogarı tahliye etmemiştir.

İzmir Mahkemeleri’nin aldığı ara karar, ne yazık ki firmanın bu haksız çabasına yasal altlık oluşturmuştur. 

Belediyemiz İzmir Otogarı’nı hak ettiği noktaya getirmek için her türlü yasal girişimi yapmıştır ve mücadelesini ısrarla sürdürmektedir.

Gelinen noktada Otogarımızı geri almak ve İzmir halkına iade etmek için tek çare İzmir halkının haklı talebinin gereğini yerine getirmek, işletmeci firmayı tahliye etmektir. 

Tüm İzmirlilere desteği için şimdiden teşekkür ederim."

İşte o paylaşım:

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası