Ege Postası
Geri

Soyer'den TV35'e özel açıklamalar!

TV 35 Ana Haber Bültenine konuk olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 48 saatlik sokağa çıkma yasağının kendilerine haber verilmeden yapılmasının yanlış olduğuna vurgu yaptı ancak acil eylem planı sayesinde bir kaosun yaşanmasına izin vermeden çözüm ürettiklerini belirtti.Soyer "Dezenfeksiyon ve temizlik çalışmalarımız aralıksız sürüyor. İlçe başkanlarımızla istişare halindeyiz. Telefonla ve whats app üzerinden haberleşiyoruz. Tüm ilçelerimizde sükunet içinde. Tüm başkanlarımız da hazır ve çalışıyor.
Soyer'den TV35'e özel açıklamalar!
Haberler / Yerel Yönetimler
11 Nisan 2020 Cumartesi 19:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 48 saatlik sokağa çıkma yasağı boyunca İzmirlilere ve başta sağlık çalışanları olmak üzere çalışanlara yönelik aldıkları tedbirleri TV 35 Ana Haber Bülteni’nde anlattı.

Bir süredir ısrarla sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi gerektiği çağrısında da bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, iktidar partisinin 48 saatlik sokağa çıkma yasağını kendileri başta olmak üzere kamu kurumlarını bilgilendirmeden yapmasının sakıncaları olduğunu kaydetti.

Çözüm üretmeden yasak getirirseniz….

Başkan Soyer, hazırladıkları acil eylem planı sayesinde 48 saat dışında 2 ve 3 haftalık sokağa çıkma yasağı uygulamasına da hazır olduklarının altını çizerek, en az iki haftalık kontrollü karantina uygulaması yapılması gerektiğini söyledi.

İki hafta kontrollü karantina uygulanmalı

İBB Başkanı Tunç Soyer, “Hiçbir çözüm üretmeden sokağa çıkmak yasaklanmıştır derseniz o taktirde vatandaşları mağdur edersiniz. Bizim kast ettiğimiz şey Rusya’da 48 saat sonrasında bir uygulama başlatılacaktır denildi. Onlar da kendilerini hazırlayıp ihtiyaçlarını gidererek bu uygulamayı hayata geçirdiler. Bizim kas ettiğimiz bu. Görev tanımlarını iş paylaşımını yapmadan sadece iki satırla sokağa çıkmak yasaklanmıştır dediğiniz zaman vatandaş hazırlıksız yakalanıyor. Kamu kurumları da beklenen hizmeti üretmede yetersiz kalıyor. Karşı çıkmamız bundan. İki hafta süreyle kontrollü karantina uygulanmalı. Ama tüm hazırlıklar yapılarak yapılmalı” dedi.

Sağa sola saldırdığımız yok

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Özgür Hızal’ın eleştirilerine de yanıt veren Başkan Tunç Soyer, “Sağa sola saldırdığımız, kimseye saldırdığımız yok. Sayın emniyet müdürümüzün, baş savcımızın valimizin talepleri ve beklentileri doğrultusunda hizmet üretmeye devam ediyoruz. Devletimizin tabi ki yanındayız. Kimseye de saldırmıyoruz. Eğer siz bir sokağa yasağını hiçbir kamu kurumunu bilgilendirmeden, iki saat kala uyguluyorsanız burada bir yanlışlık var” değerlendirmesini yaptı.

AÇIKLAMANIN SATIR BAŞLARI:

Aslında dün akşam yaşanan 2 saatlik panik ve telaştan sonra ciddi bir durgunlaşma bir sükunet hali var. Sabahın erken saatlerinden itibaren dışarıdaydım. Ekmek fabrikamızı İZSU’daki arkadaşlarımızı, zabıtalarımızı, HİM’de çalışanlarımızı ziyaret ettim. 4 bin 497 arkadaşımız fiilen sahada canla başla çalışmaya devam ediyorlar.

Ekmek fabrikamız iki misli kapasiteye ulaştı

Yasağa uyuluyor. İnsanlar evlerinde kalmaya devam ediyorlar. Biz de vatandaşlarımızın evde iken mağduriyet yaşamaması için hizmetimizi sürdürüyoruz. Ekmek fabrikamız iki misli kapasiteye çıktı. 48 saat çalışmaya aralıksız devam ediyor. Öğlen saatleri itibariyle 86 bin ekmek üretilmişti. Aralıksız vardiya usulüyle devam ediliyor. Zabıtamız vasıtasıyla ekmek dağıtımı yapıyoruz. Hiçbir telefonu cevapsız bırakmayacak şekilde çalışmayı sürdürüyorlar. Aş evindeki arkadaşlarımız yemek üretmeye devam ediyor.

Tedbirlerimizi aldık

Toplu taşıma sabah yedi itibariyle başlatmıştık. Çalışanlarımız için evlerinden alınıp sağlık kuruluşların a getirilmelerini sağladık. Diğer kamu görevliler için de. Toplu taşıma araçlarımızı 48 saat ana hatta çalıştırmaya devam ettik. Gece vardiyası biten sağlık araçlarımız için de toplu taşıma araçlarımızı seferber olacak. Bu evde kalışı mümkün olduğu kadar az rahatsızlık verecek şekilde geçirmek için gayret ediyoruz. Bize yansıyan bir olumsuzluk yok.

Tüm ilçe belediye başkanlarımız da hazır ve çalışıyor

Dezenfeksiyon ve temizlik çalışmalarımız aralıksız sürüyor. İlçe başkanlarımızla istişare halindeyiz. Telefonla ve whats app üzerinden haberleşiyoruz. Tüm ilçelerimizde sükunet içinde. Tüm başkanlarımız da hazır ve çalışıyor.

Bu salgın geniş şekilde insanları etkilemeye devam edecek

Dünyayı izlerseniz sizin ne yapmanız gerektiğiyle ilgili kanaat belirginleşiyor. Sağlık kurumlarının altyapısının yeterli olabileceği noktayı aştığında o zaman sağlık kurumları çöküyor. Belli sayıdaki vatandaşları solunum cihazından ayırıp genç hastaların bağlanmasını tercih edebiliyorsunuz. Böyle insanlık dışı tablolar ortaya çıkabiliyor. Çünkü kurumsal kapasite çöküyor. Salgının yayılım hızı o kadar büyük noktaya geliyor ki sağlık sektörü bunu karşılamakta yetersiz kalıyor. Bu salgın geniş –şekilde insanları etkilemeye devam edecek. Nüfusun büyük bölümü bu salgının pençesine girecek. Bütün mesele bunun ne kadarlık zaman diliminde yaşanacağız. Geniş zamana yayarsanız sağlık kurumlarınız başa çıkmakta yetersiz kalmıyor. Dar zamanda olursa sağlık kurumları yetersiz kalıyor vefat sayısı artıyor, vaka sayısı tırmanıyor.

Sokağa çıkmanın kontrollü şekilde düzenlenmesi lazım

O nedenle biz demiştik ki, mutlaka evde kalmak gerekiyor. Ne kadar dezenfeksiyon yaparsanız yapın, maske eldiven, siperlik tulumdu ne yaparsanız yapın dışarıda olmaya devam ettiğiniz sürece salgını durdurmanız mümkün değil. 65 yaş ve 20 yaş altı üçte bire tekabül ediyor. Üçte iki dışarıda olduğu sürece salgının yayılmasını engelleyemezsiniz. Sokağa çıkmanın kontrollü şekilde düzenlenmesi lazım. Dün yaşadığımız hadise kontrolsüz şekilde yaşanmasına neden oldu. Genelgenin uygulanma süresini iki saate sığdırırsanız o sürede yaşananlar kontrolsüzlük ortaya çıkarıyor. Bütün kamu kurumları içinde işbirliği sağlanmalı. Bir görev tanımı yapılması lazım. Bu herkesin üstlendiği görevi hazmetmesini sağlayacak. Biz bunun gereklerini yapmak ve vatandaşlarımızı mağdur etmemek için çalışmaya devam ediyoruz.

Karşı çıkmamız bundan

Yasak aslında yasak değil kast edilen. Karantina uygulanması. Vatandaşların ihtiyaçlarını çözecek tedbirleri beraberinde getirirseniz o zaman kimse etkilenmez. Ama hiçbir çözüm üretmeden sokağa çıkmak yasaklanmıştır derseniz o taktirde vatandaşları mağdur edersiniz. Bizim kast ettiğimiz şey Rusya’da 48 saat sonrasında bir uygulama başlatılacaktır denildi. Onlar da kendilerini hazırlayıp ihtiyaçlarını gidererek bu uygulamayı hayata geçirdiler. Bizim kas ettiğimiz bu. Görev tanımlarını iş paylaşımını yapmadan sadece iki satırla sokağa çıkmak yasaklanmıştır dediğiniz zaman vatandaş hazırlıksız yakalanıyor. Kamu kurumları da beklenen hizmeti üretmede yetersiz kalıyor. Karşı çıkmamız bundan. İki hafta süreyle kontrollü karantina uygulanmalı. Ama tüm hazırlıklar yapılarak yapılmalı.

Sağa sola, kimseye saldırdığımız yok

Eleştiriden haberim yok. Sağa sola saldırdığımız, kimseye saldırdığımız yok. Sayın emniyet müdürümüzün, baş savcımızın valimizin talepleri ve beklentileri doğrultusunda hizmet üretmeye devam ediyoruz. Sağlık müdürümüzle de emniyet müdürümüzle de valimizle de istişare halinde olarak, kendi görev alanlarına giren konularla ilgili talepleri neyse onları yerine getirmeye çalışıyoruz. Devletimizin tabi ki yanındayız. Kimseye de saldırmıyoruz. Eğer siz bir sokağa yasağını hiçbir kamu kurumunu bilgilendirmeden, iki saat kala uyguluyorsanız burada bir yanlışlık var.

Bu kurumu bilgilendirmeden yaparsanız

İzmir  uygulamadan haberdar olsa. Hazırlıklarımızı iş görevlerimizi yapmış olsak daha iyi olmaz mıyd? Söylediğimiz sadece bu. İBB bu şehrin seçilmiş belediye başkanı tarafından yürütülen İzmir’in en büyük kamu kurumu. 30 bin çalışanıyla hayatın her alanında hizmet üreten bir kurum. Bu kurumu bilgilendirmeden yaparsanız vatandaşın güvenini sarsanız, telaşa ve paniğe sokarsınız, kurumumuzu da zora sokarsınız. Öyle de olsa daha büyük de olsa yanlışlar biz çözüm üretmeye mecburuz ve bunu yapmaya devam edeceğiz.

2-3 hafta boyunca da hazırlıklıyız

Biz haftalardır bunu söylüyoruz. O nedenle bugün hiçbir aksaklık olmadan personelimizle sokakta kimsenin ihtiyacını havada bırakmadan organize olmayı başarabildik. Bir acil eylem planımız vardı. İki ya da üç hafta boyunca da gereklerini yerine getirme konusunda hazırlıklıyız. Böyle bir karar alınırsa. Vatandaşı mağdur etmeden hizmet üretecek kapasitedeyiz. Biz salgının tahribatını azaltmak için ve daha kısa sürede daha güzel günlere ulaşmak için bunu yapmak istiyoruz.

Bir süre daha katlanmak zorundayız

Dışarıda olağanüstü güzel bahar var. İzmir’in baharı başladı. İnsanlar içeride haps oldu. Ama bu bir mecburiyet. Bir süre daha katlanmak zorundayız. Bir süre canımızı dişimize takacağız, buna rıza göstereceğiz ki güzel günlere kavuşalım.

Çözüm üretme kapasitesi olan bir belediyeyiz

Vaka dağılımı konusunda doğru başvuru kaynağı il sağlık müdürlüğüdür. İl sağlık müdürlüğüne başvurarak en doğru bilgiye ulaşabilirler. Ne haddimize düşer ne görev ve yetki alanımızda. Ama biz en kötü senaryoya göre hazırlıklı olarak çalışan bir belediyeyiz. Çözüm üretme kapasitesi olan bir belediyeyiz.

İzmir de güzel bir bahara hazırlanıyor

İzmir’in güzel günlerinde yine kol kola el ele omuz omuza yaşamak istiyorsak bir süre daha sabredeceğiz birbirimizden uzak duracağız, kurallara uyacağız. İnanıyorum ki kışın sonu bahardır. İzmir de güzel bir bahara hazırlanıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası