Ege Postası
Geri

Soyer'den yeni yönetime 'hayırlı olsun' ziyareti! Neler konuşuldu?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Yönetimine 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Soyer’in yönetim ile yaptığı basına kapalı görüşmede, İzmir İktisat Kongresi’nin önemine değindiği ve yönetime sosyal medya talimatı verdiği öğrenildi. Öte yandan Soyer, yönetim ile yaptığı görüşmede, ‘’Ateşten gömlek giydiniz’’ dediği öğrenildi.
Soyer'den yeni yönetime 'hayırlı olsun' ziyareti! Neler konuşuldu?
Haberler / Yerel Politika
2 Şubat 2023 Perşembe 10:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/ EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'na ve yeni yönetimine 'hayırlı olsun'  ziyaretinde bulundu.

Başkan Soyerin yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelmeden önce İl Başkanı Aslanoğlu’nun makamında İl Başkanı, İl Sekreteri ve İl Başkan Vekili ile 10 dakikalık başbaşa bir görüşme yaptığı öğrenildi.

Makamda yapılan görüşme sonrası yönetim ile bir araya gelen Başkan Soyer’in ‘’Ateşten gömlek giydiniz, önümüzdeki 100 gün çok önemli. Başarılı olacağınıza inanıyorum, hayırlı olsun’’ dediği öğrenildi.

45 dakika süren görüşmede Soyer’in İzmir İktisat Kongresi’nin önemine değindiği ve yönetimden kongre için destek istediği de aktarıldı.

Öte yandan Başkan Soyer'in belediyenin hizmetlerinin sosyal medya hesaplarında paylaşılmasının büyük fayda sağlayacağını söylediği öğrenildi.

ASLANOĞLU: BU BİR TEBRİK ZİYARETİYDİ

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu görüşmeye ilişkin sorulan soruya "Bu bir tebrik ziyaretiydi. Yönetim kuruluna başarılar dilemek için başkanımız buraya gelmişti. Büyükşehir Belediye Başkanımız ile rutin toplantılarda beraber oluyoruz. Kentin sorunlarını, partimize yapacağımız katkıları konuşuyoruz zaten. Biz Tunç bey ile haftalık rutin toplantılar var. Burada mekanizmalar yapıyoruz. Sahadan gelen veriler belediyelerimize iletiliyor’’ ifadeleriyle yanıt verdi.

‘MANİPÜLASYON’ AÇIKLAMASINA YANIT

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, dün yayımlanan ‘Dezenformasyon Bülteni’nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘İzmir’de bir tane U tabelası yok’ ifadelerine ‘manipülasyon’ yanıtını verecek İZBAN hatırlatması yapmıştı.

"VERDİĞİMİZ 40 LİRANIN 1 LİRASINI ALIYORUZ, 39 LİRAMIZ NEREDE?"

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Aslanoğlu, "Birlikte gezelim. ‘U’ tabelası var mı yok mu hep beraber görelim. Bizim U tabelamız var mı? Narlıdere- Bornova metrosunda herhangi bir şey söylüyor ve biz burayı yaptık diyorlarsa birlikte gezelim bakalım. Yeni bir metro hattını yer altında yapıyorlarsa ve bizim haberimiz yoksa Kerem Ali Beyi alıp gezelim. Sizlerle birlikte Ankara’ya ve İstanbul’a gidelim bakalım. İzmir’e aynı yatırımları yapmışlarsa ki biz de 1 metre yok. Eğer yatırımlar aynıysa biz özür dileriz. Ama yoksa o zaman bizim 40’ta biri tamam ama 39’u nerede? Bizim verdiğimiz 40 liranın bir lirasını alıyoruz. Bizim 39 liramız nerede?’’ dedi.

15 MAYIS SABAHI GÖRÜŞECEĞİZ

2023 genel seçimlere ilişkin iddialı konuşan Şenol Aslanoğlu, "Ezici bir çoğunlukla bu seçimi alacağız. Ciddi bir fark ile Millet İttifakı’nın iktidarını 100 gün sonra göreceğiz. Bizim en temel hedefimiz Cumhurbaşkanlığı seçimidir. Buradaki seçim sonuçları da eskiye göre çok çok iyi olacak. 14 Mayıs akşamı ya da 15 Mayıs sabahı görüşeceğiz. Tabi cesaret edip seçimi 14 Mayıs günü yapmaya karar verirlerse’’ ifadelerine yer verdi.

SÜREKLİ İLE AYNI AMACA HİZMET

AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile aynı amaca hizmet ettiklerini belirten Aslanoğlu, ‘’Kerem Ali Bey beni arayıp tebrik etti, teşekkür ederiz. Biz ülkenin gerilimli halinden memnun değiliz. Biz her zaman Kerem Ali Bey'i çay içmeye bekleriz. Her zaman birlikte olacağız. Bizler farklı iddialarda, farklı toplum ve farklı bir hükümet olsun diyoruz. Ütopyamız birbirinden farklı, birbirini tutmuyor o yüzden birbirimize böyle cevaplar veriyoruz ama her ikimizde İzmirliyiz, her ikimiz de İzmir’e hizmet etmek istiyoruz’’ dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası