Ege Postası
Geri

Soyer ek önlemleri sosyal medyadan duyurdu! O tesisler kapatıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, corona virüs vakalarının kritik seviyelere ulaşması nedeniyle belediye bünyesinde ek önlemler aldı. Başkan Tunç Soyer'in sosyal medya hesabındasın duyurulan ek önlemler çerçevesinde halka açık kültür, sanat, spor etkinliklerine ara verilirken, Meslek Fabrikası’ndaki kurslar ve belediyeye ait Teleferik tesisleri, Doğal Yaşam Parkı, Grand Plaza’nın işlettiği tüm restoran ve kafeler bir süreliğine kapatıldı.
Soyer ek önlemleri sosyal medyadan duyurdu! O tesisler kapatıldı
Haberler / Yerel Yönetimler
17 Kasım 2020 Salı 16:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Türkiye’de Mart ayından bu yana sürdürülen corona virüs ile mücadelede ikinci dalga nedeniyle vakalarda ciddi artışlar gözlenmesi üzerine kurum ve kuruluşlar ek tedbirler almaya başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Tabip Odası’nın yaptığı açıklamayla İzmir’de özellikle deprem sonrasında salgının kontrolden çıktığını duyurması üzerine bir dizi yeni önlem devreye aldı.

Belediye bünyesinde alınan ek önlemler çerçevesinde halka açık kültür, sanat, spor etkinliklerine ara verilirken, belediyeye ait bazı tesisler de kapatıldı. 

Karar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in sosyal medya hesabından duyuruldu.

GÖNÜLLÜ KARANTİNA ÇAĞRISI

Başkan Soyer, "İzmir’de özellikle önümüzdeki günlerde tedbirleri daha da sıkılaştırmak mecburiyetindeyiz. İzmirlilerden ricam ediyorum. Gönüllü karantinayı herkes kendi ölçeğinde başlatsın." dedi

Soyer, "Artan salgının önüne geçmek için ek önlemler alıyoruz. Yarından itibaren halka açık kültür, sanat, spor etkinliklerine ara veriyoruz. Teleferik tesisleri, Doğal Yaşam Parkı, Grand Plaza’nın işlettiği tüm restoran ve kafeler, Meslek Fabrikası’nın kursları bir süre kapalı kalacak." ifadelerini kullandı.

SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER DURDURULDU

Kütüphaneler Şube Müdürlüğü tüm kütüphaneleri ikinci bir karara kadar fiziki erişime kapattı. İzmir Sanat ve Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapılacağı duyurulan tiyatro oyunları, dans, film gösterileri, konserler, opera temsilleri, festival etkinlikleri, eğitim amaçlı koro ve atölye çalışmaları ile Kent Arşivi ve Müzeler Şube Müdürlüğü’ne bağlı mekanlardaki sergiler durduruldu.

KURSLAR, ÇOCUK VE GENÇLİK MERKEZLERİ KAPANIYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Meslek Fabrikası bünyesindeki kurs merkezleri ile “FikrimİZ” ve “Fablab” atölyeleri de salgın nedeniyle çalışmalarına ara verdi. Bu süreçte Masalevleri, Çocuk Gençlik Merkezleri, Tarihi Havagazı Gençlik Yerleşkesi, Örnekköy Gençlik Yerleşkesi, kadın danışma merkezleri, engelli merkezleri ve Engelli Farkındalık Merkezi de kapılarını kapatacak.

KAFETERYA HİZMETLERİNE ARA VERİLDİ

GRAND Plaza şirketinin faaliyet gösterdiği İzmir Doğal Yaşam Parkı kafeteryaları, Asansör Kafeterya ve Restoran, Teleferik kafeteryaları ve et evi, İzmir Sanat Kafeteryası, Engelliler Merkezi ve Örnekköy tesislerinin kafeteryaları hizmetlerine ara verecek. İzmir Tarih Kültür Turları ve Tarih ve Fotoğraf Buluşmaları da bu süreçte yapılmayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi alınan önemler süresince koşu ve benzeri spor etkinlik düzenlemeyecek, tüm branşlardaki spor okulları da kapalı tutulacak.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası