Ege Postası
Geri

Soyer'in 'açılış' hızına AK Parti'den uyarı: 'Yarım yamalak'

AK Partili Erhan Çalışkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i 'açılışlar' üzerinden uyardı. Çalışkan açıklamasında, "Tunç Bey keşke burada olsaydı. Tunç Bey de aday olmadığı için kendince haklı sebepleri vardır, inşallah geldiğinde cevap verir. Kendisi başladığı işlerin açılışını yapmak istiyor olabilir. Ama bunun için bürokratlarınızı sıkıştırıyorsanız ve işler yarım yamalak yürüyorsa uyarmamız lazım" dedi. Öte yandan, Buca Cezaevi'ne İller Bankası'nın yaptığı itiraz oyçokluğu ile reddedildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Murat Aydın, "Reddedilen itirazla birlikte Buca Cezaevi eski arazisiyle ilgili plana ilişkin Büyükşehir Belediye meclisindeki süreç tamamlandı. Gerek Cemil Tugay gerek Hamza Dağ bu alanın yeşil alan olması noktada mutabık kaldılar. Dağ’ın deyimi ile ‘İzmir Bahçesi’ Tugay’ın değimi ile rekreasyon alanı. Hiç değilse İzmir için ortaklaşa bir fikir üretmiş olduk" dedi.
Soyer'in 'açılış' hızına AK Parti'den uyarı: 'Yarım yamalak'
Haberler / Yerel Politika
11 Mart 2024 Pazartesi 19:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi 2019-2024 döneminin son meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Vekili Murat Aydın idaresinde gerçekleştirildi. 

SOYER SON MECLİSE KATILACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mart ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Aydın tarafından yönetildi. Aydın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in acil bir durum nedeniyle katılamadığı 15 Mart 2024’te yapılacak dönemin son meclisine ise başkanlık yapacağını aktardı.

BUCA CEZAEVİ ALANI İÇİN DAĞ VE TUGAY'A TEŞEKKÜR

Buca Cezaevi'ne İller Bankası'nın yaptığı itiraz oyçokluğu ile reddedildi. Önergeye ilişkin açıklama yapan Başkan Vekili Murat Aydın, "Reddedilen itirazla birlikte Buca Cezaevi eski arazisiyle ilgili plana ilişkin Büyükşehir Belediye meclisindeki süreç tamamlandı. Bu süreç boyunca katkıda bulunan herkese teşekkür ederim. Bir İzmirli olarak bir teşekkürü de AK Parti'nin Adayı Hamza Dağ'a da etmek isterim. Gerek Cemil Tugay gerek Hamza Dağ bu alanın yeşil alan olması noktada mutabık kaldılar. Dağ’ın deyimi ile ‘İzmir Bahçesi’ Tugay’ın değimi ile rekreasyon alanı. Her iki adaya da teşekkür ederim. Hiç değilse İzmir için ortaklaşa bir fikir üretmiş olduk" dedi. 

İlgili önerge şu şekilde;

Belediye Meclisimizin 15/11/2023 tarihli ve 05.1164 sayılı Meclis Kararı ile uygun görülerek 10/01/2024 tarihinde onanan ve 12/01/2024–12/02/2024 tarihleri arasında askıya çıkarılan, Buca ilçesi, İnönü Mahallesi, 673 ada ve çevresinin, ilgili Daire Başkanlıklarının talep ve projeleri doğrultusunda, ilçenin kamusal açık alan ve bölgesel otopark ihtiyacının karşılanması, "İzmir Hafif Raylı Sistemi 5. Aşama Üçyol-Buca Metro Hattı Projesi" kapsamında istasyon alanının ayrılması, alanın cezaevine yönelik geçmiş kullanımından yola çıkılarak kültürel miras, kent hafızası kapsamında yeraltında müze kullanımının yer alması amaçlarıyla, "Rekreasyon Alanı (özel projesine göre)", "Genel Otopark Alanı", "Hafif Raylı Toplu Taşıma İstasyonu" ve diğer kamusal kullanımların belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planına askı süresi içerisinde İller Bankası A.Ş tarafından yapılan itirazın oyçokluğu ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.1812770)

ÖĞRETMENLERE ULAŞIM KARTI MÜJDESİ 

Özel eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin toplu ulaşım kartı kullanmasına ilişkin önerge meclisten oybirliği ile geçti.  Murat Aydın önergeye ilişkin açıklamasında, "Meclise ve parti gruplarına teşekkür etmek isterim. Örgün eğitim kurumlarında görev yapan ancak Devlet Memurları Kanununa tabi olmayan özel eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerimizin toplu ulaşıda öğretmen kartı kullanmasına ilişkin bir değişikliği meclis oybirliği ile kabul etti. Öğretmenlerimize bir küçük katkımız olduysa ne mutlu bize" ifadelerine yer verdi. 

TUGAY'A 'SÖYLEM' ELEŞTİRİSİ

Gündem dışı söz alan MHP Aliağa Meclis Üyesi Hakan Şimşek, "Cuma günü CHP Adayı Cemil Tugay, Aliağa'ya geldi. Orada bir dizi ziyarette bulundu. Bir kaç konuşma yaptı. Şakran'da karşılaşacağı seyin ne olduğunun farkındasınız. Orada vatandaş kendisine kanalizasyonu ve artımayı sordu. Tugay ise, "sorununuzun ne olduğunu biliyorum, İZSU ile görüştüm. Nisan ayında paket artımalarla acil çözüm üreteceğiz. Yukarıda yapmaya başladığımız büyük artıma tesisini yapacağız" dedi. Paket artımalarla lokal bir çözüm üreteceksiniz bunu bir kere daha düşünün. Oradaki inşaatın 2022 yılında ihale edildiğini biliyorum. orada yanlış sonuçlarla sonuçlandırıldı. 2022 yılında ihalesi yapılan iş maliyetlerin artması nedeniyle firma bitiremedi ve tasfiye aşamasında. 2022 yılında işi alan firma başlasaydı mevcut fiyatlarla yapardı. Sadece hafriyatı yapıp kaymak parasını aldıktan sonra imalat yapmaması ve maliyetleri bahane göstererek işi oyalaması işin Şakran boyutu. Orada hiç alakası olmayan bir şey daha söyledi. Siyasetçiler zaman zaman bir şeyler söyle ama ne söylediklerini de duymalı. Şunu dedi, 'Aliağa'da yalan yanlış işler yapılıyor, Aliağa'da insanlar kandırılıyor' dedi. Seçilirse burada kendisine onun cevabını vermesini isteyeceğim. Üstüne de 'Aliağa'yı çok istiyorum, İzmir örgütünü Aliağa'ya getireceğim ve kazanacağız' dedi. Getirin ve işler nasıl yapılıyor öğrenin" ifadelerine yer verdi. 

"BU KÜRSÜDE OTURACAK" 

Aydın ise Şimşek'e yanıt olarak, "31 Mart'ta Cemil Tugay Büyükşehir Başkanı olarak seçilip bu kürsüde oturacak. Siz de muhalefet meclis grubu olarak bulunacaksınız. O eleştirileri Nisan Ayı toplantısında dile getirirsiniz. Adaylarımızın seçim kampanyası sonrasında onların sözlerini takdir edecek merci İzmirliler olacak. Bu meclis üyelerinin yüzde 90'ı burada olamayacak" dedi. 

"1 NİSAN'A BIRAKSINLAR 

AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, "Yeni Şakran artıması 5 yıldır konuştuğumuz bir konuydu. Biz sürdürülen nezaketi koruma hassasiyeti gösteriyoruz. Biz vaatleri yerine getiren bir iktidar olduğumuz için Hamza bey'in projelerini nasıl yapacağını gayet iyi görecekler. Yerel ilçe belediyesi, büyükşehir belediyesi ve merkezi hükümetin uyumu içerisinde çözülecek. Biz meclisin son 2 gününde atışma tarafı değiliz. Biz bu hassasiyeti gösterirken karşı gruplar da gösterir. Hevesini 1 Nisan'a bıraksınlar" ifadelerini kullandı. 

SOYER'E 'AÇILIŞ' ELEŞTİRİSİ: YARIM YAMALAK AÇIYOR 

AK Partili Erhan Çalışkan, gündem dışı konuşmalar kısmında söz alarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çalışkan, “5 sene hizmet yaptık, bizden sonraki dönem başlayacak. Ama siyasetin gereği meclise gelen kararlara iyi bakılmalı. Tunç Bey keşke burada olsaydı. Tunç Bey de aday olmadığı için kendince haklı sebepleri vardır, inşallah geldiğinde cevap verir. Kendisi başladığı işlerin açılışını yapmak istiyor olabilir, herkes başladığı işi bitirip kendi ile anılmasını istemesi doğaldır. Ama bunun için bürokratlarınızı sıkıştırıyorsanız ve işler yarım yamalak yürüyorsa uyarmamız lazım. Bu hem başkanımıza hem de bürokrat arkadaşlarımıza yakışmaz. Örneklerle anlatayım. Basına yansıdı, EDS ihalesi, yapılmamalıydı. Çiğli Tramvayı… Bindiniz mi? Ekol hastanesini geçerken vatmanın inip demir çubukla ray değiştirdiğini gördünüz mü? Tamam sizle anılacak ama böyle durumdaki tramvay açılır mıydı? Narlıdere Metrosu, gerçekten güvenli mi? Sinyalizasyon yüzde 100 çalışıyor mu? Başkan gitmeden projeleri açmak istiyor. Flamingo parkı, portakal vadisi… Bunlar sıkıntılı işler. Lütfen başkana seslenmiş olayım ben gelirim gelemem inşallah cevap verir. Hatırlatmak istiyorum, Aziz Kocaoğlu’na Ödemiş’in imzasını böyle giderayak attırdılar ve bütün bürokratlara zimmet çıktı. Lütfen herkes imzasına kararına dikkat etsin, bir kere daha bakın" dedi. 

"EDS İHALESİYLE İLGİLİ TEKİF VEREN ÇIKMADI"

Konuya ilişkin konuşan Aydın, metro ve tramvayların bir standart dahilinde açıldığını ve şartlar yeterli olmadığı taktirde bakanlıktan izin alınamadığını söyledi. Aydın, EDS ihalesi ile ilgili de teklif veren firma olmadığı için sorun yaşandığını aktardı.

"DAĞ İZMİR'İ İKNA EDECEK" 

AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, "Kısa bir süre sonra bir seçim var. yerel seçim demek hizmet demek. Adayımız Hamza Dağ, 'İzmir'e hizmet için geliyoruz' diyor. Kararı verecek olan İzmirliler. İzmir'e hizmet noktasında bir karar vereceklerini düşünüyorum. İzmirliler mesele hiçbir zaman karanlık-aydınlık diye bakmadı. Hizmet odaklı baktı. Bütün projeler İzmirlilere hizmet için verilen vaatler. Önemli olan bunları kimin yerine getireceği noktasında İzmirlileri kimin ikna edeceği yarışı. Hamza Dağ'ın ikna edeceğini düşünüyorum. Nisan ayı meclisinin ilk oturumunda Dağ'ın bu meclisi yönetmesini istiyorum" diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası