Ege Postası
Geri

Soyer’den Aslanoğlu’nun ‘kooperatif görevi’ açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2023 yılı ilk meclisinde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2023 yılına ilişkin ilk mesajlarını verdi. Oturumda ayrıca, Büyükşehir’in kooperatif aracılığıyla Çiğli’de yürüttüğü kentsel dönüşüm konusu da gündeme geldi. Dönüşüm projesini yürüten kooperatifin yönetim kurulu başkanı olan ve bugün CHP İzmir İl Başkanı görevine atanan Şenol Aslanoğlu’nun görevine devam edip etmeyeceği merak edilirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konuya ilişkin açıklamada bulundu ve 
Soyer’den Aslanoğlu’nun ‘kooperatif görevi’ açıklaması
Haberler / Yerel Yönetimler
9 Ocak 2023 Pazartesi 19:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇIEGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi 2023 yılı ilk meclisini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde gerçekleştirildi.

Oturumda, Büyükşehir’in kuraklığa karşı yaptığı çalışmalar gündeme gelirken Çiğli’de yürütülen kentsel dönüşüm projesine ilişkin de eleştiriler yapıldı.

Eleştirilere yanıt veren Başkan Soyer, ayrıca dönüşüm projesini yürüten kooperatifin yönetim kurulu başkanı olan ve bugün CHP İzmir İl Başkanı görevine atanan Şenol Aslanoğlu’nun görevine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

SOYER: 100. YILIN MECLİS ÜYELERİYİZ

Oturum açılışında konuşan Başkan Soyer, cumhuriyetin 100. yılı vurgusu yaptı ve “İzmir Büyükşehir Belediyesi 2023 yılı ilk bileşimini açmaktan gurur duyuyorum. Çünkü bizler, 100. yılın meclis üyeleriyiz. Cumhuriyetin 100. yılında bu görevi ifa ediyor olmak hepimiz için büyük gurur vesilesi. Dolayısıyla şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

AYDIN: BÜYÜK BİR SORUMLUULK ALTINDA OLDUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ

2023 yılı için temennilerini dile getiren CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın ise, “2023 yılı hepimize iyilikler getirsin. Cumhuriyetin 100. Yılında İzBB’nin meclis üyeleri olmaktan gurur duyuyoruz Bu gururla birlikte büyük bir sorumluluk altında olduğumuzun da bilincindeyiz. Şehrimiz için önemli işeler yapma gayretimiz de bu sorumlulukla devam edecektir. Bu vesileyle meclise 2 konuda bilgi vermek isterim. 26 Aralıkta CHP Grup Başkanımız Sayın Deniz Yücel İl başkanlığı görevinden ayrıldı ve milletvekilliği aday adayı için çalışma sürecini başlattı. Kendisine bugüne kadarki çabaları adına teşekkür ediyoruz. Bugün CHP MYK’sı Sayın Yücel’den boşalan il başkanlığı görevine partilimiz Şenol Aslanoğlu’nu getirdi. Grup Başkanımız olan Aslanoğlu’na görevinde başarılar ve kolaylıklar diliyoruz. Bütün çalışmalarda sayın il başkanımızla birlikte yürüyeceğimiz bildiriyoruz” diye konuştu.

HIZAL: BAZI KONULARDA AYRIŞSAK DA…

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “2023 yılının ülkemize ve İzmir’imize hayırlar getirsin. Ülkemizin kuruluşunun 100. Yılında bu kutlu görevde bulunmaktan büyük bir gurur ve onur duyuyoruz. Önümüzdeki yıl ve yıllarda da bu mecliste bazı konularda ayrışsak da kentimiz için çok kıymetli kararlar alacağımıza inanıyorum. 2023 yılının kentimiz için çok daha iyi olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

SEVİNÇ: İZMİR’İMİZE HAYIRLAR GETİRSİN

İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevin, 2023 temennisinde şunları söyledi; “2023 yılının tüm insanlığa ülkemize ve İzmir’imize hayırlar getirmesini diliyorum. Yeni il başbakanımızı da tebrik ediyorum.”

ŞAHİN: VATANIMIZI İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARA KARŞI KORUYACAĞIZ

MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, 2023 mesajında, “2023 yılının aziz milletimize sağlık, huzur ve bereket getirmesini temenni ediyorum. Şehitlerimizi saygı ve rahmetle yad ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını da minnet ve saygıyla anıyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız bu dönemde bize emanet ettiği vatanımız iç ve dış tüm şer odaklarına karşı savunacağımızı bilmesini istiyorum” dedi.

DENETİM KOMİSUONU

Oturumda, 2023 yılında mecliste görev yapacak Denetim Komisyonu üyeleri gizli oylamayla belirlendi.

Komisyona, Millet İttifakı’ndan Kemal Sevinç, Dolunay Bayer ve Gamze Gül Çamur seçilirken Cumhur İttifakı’ndan ise Ali Gönen seçildi.

ŞAHİN: KURAKLIK KONUSUNDA AĞZINI AÇAN YOK

Gündem dışı konuşmalarda söz alan MHP Grup Başkanvekili “Gaziemir metrosu çalışmalarının ivme kazanması bizi mutlu etse de Sarnıç’ın güzergahtan çıkarılması bölge halkını ve bizi üzmüştür. Oradaki sanayi ve işyerlerini de düşününce oranın gün içindeki nüfusu 50 binin üzerine çıkmaktadır. Ana ulaşım ağına entegre edilmeyen Sarnıç’a zorunlu olarak birçok servis aracı giriş-çıkış yapmaktadır. Bu da hem Sarnıç kavşağı hem de Akçay Caddesi trafiğini sabah ve akşam saatlerinde kitlenme noktasına getirmektedir. Sarnıç’taki vatandaşlarımızın ulaşım problemi vardır. Sizi bu sorunun çözümü için 2019 yılında verdiğiniz sözü tutmaya davet ediyorum” dedi. 
Yağışların azlığı ve kuraklık konusunda konuşan Şahin, “Kış bitecek neredeyse. Gram yağmur yağmadı ve kimse kuraklık sorunundan bahsetmiyor. Susuz kalacağız. Bu kadar ciddi bir sorun için ağzını açan kimse yok” diye konuştu.

AYDIN: EN HAFİF DEYİMİYLE BİLGİSİZLİKTİR

Şahin’in ‘kuraklık’ konusundaki eleştirilerine yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Aydın, “Sayın grup başkanvekili kuraklıktan bahsetti e eleştiri ancak sanırım kendisi sizin kuraklıkla ilgili çalışmalarınızı ve sözlerinizi hiç takip etmiyor. Çünkü göreve geldiğiniz zamandan beri en çok söylediğiniz şeylerden biri kuraklıkla mücadele ve bununla ilgili Büyükşehir tarafından birçok çalışma yapılıyor. Yetersiz denilebilir ama ‘kuraklıktan söz eden yok’ ‘bahseden yok’ demek en hafif deyimiyle bilgisizliktir” dedi.

BOZTEPE: CHP İL BİNASI’NIN ÖNÜNE GELEREK EYLEM YAPMASINI DA İSTEMEM

Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Partili meclis üyesi Hüsnü Boztepe ise Çiğli’de kooperatif modeliyle hayata geçirilen kentse dönüşüm projesine ilişkin bazı eleştiriler dile getirirken dönüşüm işini yürüten kooperatifin yönetim kurulu başkanının CHP İzmir İl Başkanı olarak atanması noktasında sorular yöneltti ve “Çiğli’deki temel atma töreninizden 1 gün sonra temel attığınız yere gittim. Bir kepçe ve 2 komisyonun çalıştığını gördüm. Biz orada herhangi bir temel göremedik. Orada bir temel atmanın imkânı olmadığını biliyoruz. Çiğli belediyesine sorduk ancak bize bilgilerinin olmadığı yanıtı verildi. Alanda atılan temeli bugün sizi ve meclis arkadaşlarımızı yarın nasıl bir temel atılmış diye görmeye davet ediyoruz. Siz bir televizyonda çıktınız ve yeni bir sistem getirdik dediniz. Kooperatif üyesi bir konutu kendine, diğer konuda da mal sahibine, Çiğli’de de yer sahibi olan Büyükşehir Belediyesi’ne verilecek dediniz. Kooperatifçilik konusunda deneyimimizde de bilgimiz de var. Sistem doğrudur. İzmir Koop ya da Ege Şehir Planlama. Kooperatif var ve onların üyeleri var. Burada bir rakamlar var ve bunlarla işin bitmeyeceğini hepimiz biliyoruz. İzBB garantörlüğü ile belirtildi ve sonrasında bu ilanlardan uyalar sonrası kaldırıldı. Buradaki bir müteahhit var.  Bu var. Bu işi kooperatif veriyor. Peki sözleşme nasıl? Birim fiyat+yüzde 10. Türkiye’nin hiçbir yerinde bu şekilde yapılan bir iş yok. O iş içinde yapılan hak edişin her şeyin fiyat farkları hak edişe yansıyor. Yapılan her hak edişte, yani yüzde 55 gibi bir kar olduğunu belirtmek isterim. Sizin il başkanınızı kim yapacağınız bizi ilgilendirmez tabii ki. Ancak hem Gaziemir hem Örnekköy hem de Çiğli’deki koopretiflerin başkanlarını Şenol Arslanoğlu’nu il başkanı olarak görevlendirdiniz. Ancak İzBB işlerini ve İzmir İl Başkanlığı arasında böyle işler olması ahlaki midir bilemiyorum. BU konuda ben sizin en doğru kararı vereceğinize inancım tamdır. Bu 100’üncü yılın meclis üyeleri olarak kooperatif üyelerinin İzBB önüne gelerek eylem yapmasını istemem. Aynı şekilde arkadaşların CHP İl Binası’nın önüne gelerek eylem yapmasını da istemem” diye konuştu.

SOYER: TÜM GÖREVLERİNİ BIRAKACAK

Boztepe’nin sözlerine yanıt veren Soyer, Aslanoğlu konusunda şunları söyledi; “Çiğli’de 1’nci kat şu an yükselmiş durumda. Arkadaşlar gidip bakabilirler. Yürüyor iş. Buraya gelmende önce Şenol Bey ile görüştüm ve görevi bırakacağını bana söyledi.  Şenol bey bu işe bütün yüreği ve enerjisi ile yüklenmeye kararlı olduğu için bırakmaya karar verdiğini söyledi. Belediye ile herhangi bir şekilde iş yapmayacağını söyledi.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası