Ege Postası
Geri

Soyer’den İstanbul Sözleşmesi açıklaması: Türkiye’nin ölü kadınların ülkesi olmasına müsaade etmeyeceğiz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tun Soyer, sosyal medya hesabından İstanbul Sözleşmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Soyer, “Türkiye’nin ölü kadınların ülkesi olmasına müsaade etmeyeceğiz! #İstanbulSözleşmesiYaşatır” dedi.
Soyer’den İstanbul Sözleşmesi açıklaması: Türkiye’nin ölü kadınların ülkesi olmasına müsaade etmeyeceğiz!
Haberler / Yerel Yönetimler
2 Temmuz 2023 Pazar 12:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Türkiye 11 Mayıs 2011 tarihinde ilk imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi’nden “aile yapısını bozuğu” iddiasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın imzasıyla 1 Temmuz 2021 tarihinde resmi olarak çıkmıştı.

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesinden çıkmasının ardından tam 2 yıl geçti. Bu iki yılda binlerce kadın katledildi ve şiddette uğradı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, sosyal medya hesabından İstanbul Sözleşmesi hakkında açıklamlarda bulundu.

Soyer, “Emine, Pınar, Şebnem ve nice sızı.. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmemizin  üstünden iki yıl geçti. Bu süreçte 954 kadın hayattan koparıldı. Kendisi yitip giden ve ardında adı kalan kadınlar için tüm kadınlarla omuz omuza mücadele ediyoruz. Gözünü kadın haklarına dikmiş her tavrın tam karşısındayız. Biz erilliğin değil eşitliğin hakim olduğu bir düzenden sorumluyuz ve bu bilinçle İstanbul Sözleşmesi’nin hükümlerini uygulamaya kararlıyız. Kadınların yaşam hakkı hiçbir politik çıkar altında ezilemez. Bu doğrultuda yapılması gereken çok nettir. 6284 Sayılı Kanun eksiksiz uygulanmalı, insan onuruna yakışır adil koşullar sağlanmalıdır. İstanbul Sözleşmesi derhal tam ve etkin yürürlüğe girmelidir.  Türkiye’nin ölü kadınların ülkesi olmasına müsaade etmeyeceğiz! #İstanbulSözleşmesiYaşatır” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası