Ege Postası
Geri

Soyer’den Örneköy açıklaması: İlgili alan yıkılarak inşaat devam edecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den Örenköy açıklaması,  “Yüklenicinin yaptığı hatayı tespit ettik ve o blokta inşaatı durdurduk. İlgili alan yıkılarak inşaat devam edecek. Görevli ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Soyer’den Örneköy açıklaması: İlgili alan yıkılarak inşaat devam edecek
Haberler / Yerel Yönetimler
11 Haziran 2023 Pazar 22:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bünyesinde çalışmalar yürüten Halk Konut Projesi'nin Örnekköy'deki kentsel dönüşüm inşaatının bir kısmı, iddialara göre eksik demir ve hatalı beton nedeniyle Karşıyaka Belediyesi tarafından mühürlendi.

İddiayı ise gündeme AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan getirmiş ve sosyal medyadan yaptığı açıklamada Karşıyaka – Örnekköy’de yapımı süren bina hakkında projede demir eksikliği ve hatalı beton imalatı olduğunu ifade etmişti.

Bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,” Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projemiz ülkemize örnek oluyor” dedi.

“İLGİLİ ALAN YIKILARAK İNŞAAT DEVAM EDECEK”

Soyer’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şeklide;

Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projemiz ülkemize örnek oluyor. 48.000 m² inşaatın 300 m²'sinde bir yüklenicinin yaptığı hatayı tespit ettik ve o blokta inşaatı durdurduk. İlgili alan yıkılarak inşaat devam edecek. Görevli ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projemiz ülkemize örnek oluyor.

48.000 m² inşaatın 300 m²'sinde bir yüklenicinin yaptığı hatayı tespit ettik ve o blokta inşaatı durdurduk.
 

‘’KÜÇÜMSEMENİZ TEHLİKENİN BOYUTUNU GÖSTERİYOR’’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in paylaşımına sosyal medya hesabından yanıt veren AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan,

‘’Projeniz(!) ülkemize maalesef "kötü örnek" oluyor. Yüklenici firma dediğiniz zaten bağlı şirketiniz İZBETON. 48.000 m² alanın 300 m²'sinde anlaştığımıza göre geri kalan 47.700 m²'lik inşaat için çağrımı tekrarlıyorum: Odalar, üniversiteler ve bilim insanları tüm projeyi baştan sona incelesin! Kentsel dönüşümde malzeme çalarak tarihe geçtiniz. Bunu yaparak projenin diğer etaplarını da risk ve tehlike altında bıraktınız. İnsan hayatına mal olabilecek bu fahiş hatanızı bu derece küçümsemeniz bile tehlikenin boyutunu başlı başına gösteriyor’’ dedi.  

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası