Ege Postası
Geri

Soyer’den gençlere video mesaj: Büyükşehir’in kariyer portalı yola çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, genç işsizliği azaltmak için kurduğu kariyer portalının tanıtımını gerçekleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şehir dışında olması dolayısıyla toplantıya katılmazken, gençlere seslendiği bir video mesaj gönderdi. Soyer mesajda, “İstihdam sorunun ortadan kaldırılmasına destek olacak bir sistem kurduk. Artık gençlerimiz iş ilanlarına rahatlıkla ulaşacak. İş verenler ise ihtiyaç duyduğu alanlarda gençlerle iletişim kurabilecek. Göreceksiniz umut köprüsü kurulduğunda bu topraklarda refah ve adalet hiç solmamak üzere yeşerecek” dedi.
Soyer’den gençlere video mesaj: Büyükşehir’in kariyer portalı yola çıktı
Haberler / Yerel Yönetimler
6 Ekim 2023 Cuma 11:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi  istihdamı geliştirme ve destekleme çalışmaları kapsamında Dijitalleşen dünyaya uyum sağlamak amacıyla hazırlanan www.kariyerimiz.com’un tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Tanıtım toplantısına  İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilciler, odalar ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

“YEREL YÖNETİMLER İSTİHDAM SORUNUNU ÇÖZEMEZ”

Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Mustafa Özuslu, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Soyer’in gençlere çok önem verdiğini biliyorsunuz. Neden önem veriyor? Çünkü başkanımız çok iyi biliyor ki gençlik gelecek demektir. Sizler geleceğimizsiniz. Gençlik yoksa gelecek yok. Bu yüzden bu kadar gençlere yönelik hizmetler veriyoruz. Yerel yönetim gençler için ne yapabilirse onu yapmaya gayret ediyoruz. Sizler önemlisiniz, çok kıymetlisiniz. Kariyeri sizin ilkokuldan itibaren başlayan bir sürecin toplam çıktısıdır. Kariyer fuarında istihdam meselesi gündeme geliyor. Gençlerin istihdamdı çok önemli İşverenle talep edeni bir araya getirebilmek sizin iş sahibi olabilmeniz için yapılıyor. İşsiz insan olabilir mi? Emeğiyle, bilgisiyle, namusuyla çalışmak istiyor. Çalışmak istemeyenlere sözümüz yok. Ama çalışmak isteyenlere uğruna şehitler verdiğimiz bu gençlere iş vermemiz lazım. Bu gençlere iş vereceksimiz ve kimse işsiz kalmayacak. Herkesin işi ve aşı olacak. Herkes kendi yuvasını kuracak. Her birlikte böyle bir Türkiye hayal ediyoruz. Biz Türkiye’deki istihdam sorununu çözemeyiz. Bu ülkenin el birliğiyle çözmesi gereken önemli problemlerden birisi” dedi.

İZMİR AVRUPA GENÇLİK BAŞKENTİ OLMAYA ADAY

İzmir’in 2026 yılında Avrupa Gençlik Başkenti olmaya aday olduğunu hatırlatan Özuslu, “Belçika Büyükelçisinden rica ettim. ‘İzmir Avrupa gençlik başkenti olsun. Siz de destek verin’ dedim. Sayın Büyükelçi de ‘kalben sizin yanınızdayım’ diye söz verdi. Bu bizi çok rahatlattı. Biz 2026 yılında Avrupa Gençlik Başkenti olacak. Sizlerle çok güzel işler yapacağız” diye konuştu.

“UMUT KÖPRÜSÜ”

Toplantıya şehir dışında olduğu için katılamayan ve video mesaj gönderen Başkan Soyer, “Bu sene her şey gençlik için sloganıyla düzenlediğimiz kariyer fuarında olmayı çok isterdim. Ne yazık ki deprem bölgesinde bulunmak zorundayım. Fiziken yanınızda olmasam da gençlerin hayallerine sahip çıktığım bu buluşmada yanınızdayım. Cumhuriyetin 100’üncü yılında sizler için ne yapsak az. Genç işsizliğin azaltılması, gençlerin firmalarla tanışmasını sağlamak amacıyla bir fuar düzenliyoruz. İstihdam sorunun ortadan kaldırılmasına destek olacak bir sistem kurduk. Artık gençlerimiz iş ilanlarına rahatlıkla ulaşacak. İş verenler ise ihtiyaç duyduğu alanlarda gençlerle iletişim kurabilecek. Göreceksiniz umut köprüsü kurulduğunda bu topraklarda refah ve adalet hiç solmamak üzere yeşerecek. İzmir sizlerle güzel iyi ki varsınız” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası