Ege Postası
Geri

Stoilov'dan 3'te 3: Göztepe, Gençlerbirliği'ni de devirdi

Göztepe, yeni teknik direktörü Stanimir Stoilov ile ligde çıktığı üçüncü maçı da kazandı. Sarı kırmızılılar, Aliou Traore (2) ve Lasse Nielsen'in golleriyle Gençlerbirliği'ni 3-0 mağlup etti. Gençlerbirliği'nde 56. dakikada Amilton penaltı kaçırırken, Ankara ekibi maçı 10 kişi tamamladı. Öte yandan Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, Gençlerbirliği karşılaşmasının ardından, “Çok ciddi ve sıkı bir şekilde çalışmaya devam etmeli ve Süper Lig’e çıkmak için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız dedi.
Stoilov'dan 3'te 3: Göztepe, Gençlerbirliği'ni de devirdi
Haberler / Spor
10 Aralık 2023 Pazar 19:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Trendyol 1. Lig'in 15. haftasında Gençlerbirliği, Göztepe'yi konuk etti. Eryaman Stadyumu'nda oynanan maç 3-0 konuk takımın üstünlüğüyle sona erdi.

İlk yarısı 0-0 biten maçta Göztepe'ye galibiyeti getiren golleri 72. dakikada Lasse Nielsen ile 80 ve 87. dakikalarda Aliou Traore attı.

Gençlerbirliği'nde 56. dakikada Amilton'un kullandığı penaltı atışında Göztepe'nin Polonyalı kalecisi Mateusz Lis, gole izin vermedi.

Başkent ekibinde ayrıca Nijeryalı oyuncu Olarenwaju Kayode, 65. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Sarı kırmızılı takım bu galibiyetle 1. Lig'deki puanını 29'a çıkardı ve 3. sırada yer aldı. 24 puanda kalan Gençlerbirliği ise 7. basamakta bulunuyor.

Ligde bir sonraki hafta Göztepe, Eyüpspor'u konuk edecek. Gençlerbirliği ise deplasmanda Giresunspor ile karşılaşacak.

STANIMIR STOILOV'DAN 3'TE 3

Radomir Kokovic ile yollarını ayırdıktan sonra teknik direktörlüğe Stanimir Stoilov'u getiren Göztepe, Bulgar hocayla çıktığı üçüncü maçından da galibiyetle ayrıldı. İzmir temsilcisi, bu süreçte Tuzlaspor'u 2-0, Giresunspor'u ise 3-0 yendi. Stoilov ile 8 gol atan sarı kırmızılılar, yeni hocasıyla henüz kalesinde gol görmedi.

Maçtan dakikalar

35. dakikada Muhammed’in sol kanattan ortasında ceza sahası içinde Uğur’un yaptığı vuruşta meşin yuvarlak dışarı gitti.

54. dakikada Uğur’un pasında ceza sahası içinde topla buluşan Muhammed, Ogün müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Ali Yılmaz penaltı kararı verdi. Penaltıda topun başına geçen Amilton’un vuruşunda kaleci Lis meşin yuvarlağı kurtardı.

72. dakikada İsmail Köybaşı’nın sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde iyi yükselen Nielsen, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 0-1

74. dakikada Akabueze’nin sol kanattan kullandığı serbest vuruş sonrası altıpas içinde iyi yükselen Amilton, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ama gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

80. dakikada sağ kanattan ceza sahası içerisine giren Ogün pasını Traore’ya aktardı. Traore’nin gelişine yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-2

87. dakikada Doğan’ın pası sonrası ceza sahası önünde topla buluşan Traore, rakiplerini geçerek ceza sahası içine girip yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-3

Stat: Eryaman

Hakemler: Ali Yılmaz, Erkan Akbulut, Kemal Elmas

Gençlerbirliği: Orkun Özdemir, Uğur Akdemir, Nzaba, Musa Çağıran, Yasin Güreler, Muhammed Himmet Ertürk (Dk. 79 Oltan Karakullukçu), Akabueze (Dk. 90 Erdal Öztürk), Ensar Kemaloğlu (Dk. 90 Enes Keskin), Amilton (Dk. 90 Rodrigues), Kayode, Mustapha Yatabare (Dk. 79 Rahman Buğra Çağıran)

Göztepe: Lis, Ogün Bayrak (Dk. 90 Fıratcan Üzüm), Taha Altıkardeş, Tarkan Serbest, Nielsen, İsmail Köybaşı, Doğan Erdoğan (Dk. 90 Ümit Akdağ), Yalçın Kayan (Dk. 74 Ahmed Ildız), Tijanic, Messaoudi (Dk. 60 Kubilay Kanatsızkuş), Mamah (Dk. 60 Traore)

Goller: Dk. 72 Nielsen, Dk. 80 ve 87 Traore (Göztepe)

Kırmızı kart: Dk. 65 Kayode (Gençlerbirliği)

Sarı kartlar: Dk. 38 Doğan Erdoğan, Dk. 41 Messaoudi, Dk. 86 Ogün Bayrak (Göztepe), Dk. 40 Akabueze, Dk. 75 Uğur Akdemir (Gençlerbirliği)

Stanimir Stoilov: Zor bir maç oldu

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Göztepe Teknik Direktörü Stanimi Stoilov, takımı adına zor bir maç olduğunu ifade etti.

Stoilov, “Böyle olacağını biliyorduk çünkü iki takım da futbol oynamak isteyen, kazanmak isteyen ve üst sıralara çıkmak isteyen takımlar. İlk yarı aslında önemli fırsatlar yakaladık ve bunu değerlendiremedik ama bu futbol. İkinci yarı da aslında futbol anlamında bizim için o kadar iyi başlamamıştı ama yine kaçırdığımız fırsatlar oldu. Ardından Gençlerbirliği bir penaltı kaçırdı ve kırmızı kart gördü.

Bizim amacımız şu anda takımımızın her maç daha iyi oynamasını sağlamak. Şu anda 2-3 maç kazandık diye her şeyin iyi olduğunu kesinlikle söyleyemeyiz. Çok ciddi ve sıkı bir şekilde çalışmaya devam etmeli ve Süper Lig’e çıkmak için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız” değerlendirmesinde bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası