Ege Postası
Geri

Stuttgart’ta sığınmacılar açlık grevine başladı

Almanya'nın Baden Württemberg eyaletinde Uyum Bakanlığı önünde günlerdir eylem yapan 15 mülteci son çare olarak açlık grevine başladı. Mülteciler bu sayede daha iyi hayat şartları elde etmek istiyor. Talepleri karşılanana kadar hiçbir...
Stuttgart’ta sığınmacılar açlık grevine başladı
Haberler / Dünya
30 Temmuz 2013 Salı 14:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'nın Baden Württemberg eyaletinde Uyum Bakanlığı önünde günlerdir eylem yapan 15 mülteci son çare olarak açlık grevine başladı. Mülteciler bu sayede daha iyi hayat şartları elde etmek istiyor.

Talepleri karşılanana kadar hiçbir şey yemeyeceklerini belirten bir sözcü, özellikle Main Tauber Bölgesi mülteci kampında yaşayan sığınmacıların yaşam koşullarının artık dayanılamaz hale geldiğini belirtti. Geçen hafta Kaymakamlık tarafından mültecilere gıda yardım kuponları yerine nakit para teklif edilmiş ve eylemlerin son bulması talep edilmişti.

Bu arada Baden Württemberg Uyum Bakanı Bilkay Öney tarafından görevlendirilen bir temsilci de kampı ziyaret etti; yerinde inceleme yaparak, rapor hazırladı. Raporda Main Tauber Bölgesi mülteci kampındaki hayat şartlarının kanunlara uygun olduğu, fakat yeni bir yasal düzenleme ile bunun daha da iyileştirilmesi talep edilmişti. Uyum Bakanlığı tarafından talep edilen konular arasında özellikle bürokratik işleyişin daha da hızlandırılması ve mültecilere daha fazla hareket özgürlüğü yer alıyor.

Bakanlık, konuyla ilgili yasal düzenleme hazırlanacağı ve en kısa sürede Bakanlar Kurulu'na sunulacağı açıklandı. Mülteciler ise buna rağmen eylemlerini sonlandırmadı ve başka bir mülteci kampına yerleştirilene kadar açlık grevine devam edeceklerini belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası