Ege Postası
Geri

Su kaçaklarını önlemek için GPRS’li takip dönemi başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, su sayaçlarının giriş ve çıkış basınç değerlerini daha hızlı takip ederek su kayıplarını azaltabilmek amacıyla GPRS’le izlemeye geçti.         Su Kaçakları Projesi...
Su kaçaklarını önlemek için GPRS’li takip dönemi başladı
Haberler / Genel
14 Temmuz 2013 Pazar 09:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Büyükşehir Belediyesi, su sayaçlarının giriş ve çıkış basınç değerlerini daha hızlı takip ederek su kayıplarını azaltabilmek amacıyla GPRS’le izlemeye geçti.

        Su Kaçakları Projesi ile İzmir’i, 1500 – 2000 hanelik izole sayaç bölgelerine ayıran ve bu bölgelerdeki tüketimleri, basınç bilgilerini izleyerek kontrol eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2008 yılında verileri SMS aracılığıyla bilgisayardan alabilmek için uzaktan okuma sistemine geçti. Böylelikle haftada bir kez izole sayaç bölgesine gidilerek yapılan okumalar, SMS aracılığıyla günlük olarak bilgisayara ulaştırıldı. 2008 – 2012 yıllarında Su Kaçakları Projesi sayesinde 289 milyon 787 bin 457 metreküp su kazanıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 'SMS yoluyla uzaktan okuma sistemi'ni de yeniledi. Su kayıplarını en aza indirmek için 392 adet izole sayaç bölgesinde GPRS’li uzaktan okuma sistemi kuruldu.

        Su kaçağı sebebiyle tüketimin aşırı yükselmesi veya vanadaki arıza sebebiyle bazı bölgelerin su alamaması gibi durumlarda sistemin hemen alarm vererek kendilerini uyardığını bildiren yetkililer, şu bilgileri verdi: “Böylelikle arızanın giderilmesi için ekipleri acilen arıza bölgesine gönderiyoruz. Basınçları sürekli izleyerek ani yükselmelerin şebekemize zarar vermemesi için gerekli önlemleri alıyor, içme suyu dağıtım şebekesindeki arızaları azaltıyor ve olası kaçakları önlüyoruz. Şimdi GPRS ile iletişim yöntemiyle günde 3 kez veri almaya başladık. Programa gün içerisinde istediğimiz zaman girip gerekli müdahaleleri yapabiliyoruz. Daha etkin, hızlı ve kesintisiz hizmet alırken iletişim maliyetlerimiz yüzde 80 oranında düştü. GPRS ile iletişimde değişiklikler merkezi bilgisayardan yapılabildiğinden, ekibin ulaşım maliyetleri de düştü. Uzaktan okuma sistemi sayesinde hem vatandaşlarımızın mağduriyetini önlüyor hem de su kayıplarını engelliyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası