Ege Postası
Geri

Sulama borusu patladı, her yeri su bastı

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'nde, Devlet Su İşleri'ne ait sulama suyu boru hattında meydana gelen patlak nedeniyle Balabanlı Mahallesi'ndeki 13 ev ve hayvan damı ile 30 dönüm ekili alanı su bastı. Köylüler, mağdur olduklarını belirtip, yetkililerden zararlarının karşılanmasını istedi.
Sulama borusu patladı, her yeri su bastı
Haberler / İzmir
1 Ağustos 2016 Pazartesi 20:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR - Beydağ Barajı'ndan gelen DSİ'ye ait sulama suyu boru hattı Ödemiş'in Balabanlı mahallesinde yaşayan köylülerden 31 yaşındaki Aziz Kavak'ın evinin önünden geçirildi. Ancak, Kavak borunun evinin alt kısmındaki tarlasından değil de üst kısmından geçmesini istedi. Ancak DSİ yetkilileri Kavak'ın bu isteğini kabul etmedi. Bunun üzerine Kavak, DSİ'ye dava açtı. Bunun üzerine evin önünden geçen boru hattına DSİ tarafından kör tapa takıldı. Mahkemeyi kazanan DSİ, bugün tapayı açmak için boru hattının çevresindeki toprağı temizlemek için kepçeyle kazı çalışması başlattı. Çalışma sırasında iddiaya göre, kepçenin boru hattını delmesi sonucu fışkıran tonlarca su çevredeki 13 ev ve hayvan damı ile, salatalık, domates, biber, bamya ve silajlık mısır ekili onlarca tarlada baskınlara neden oldu. Ödemiş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ödemiş Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı tarafından bölgede yapılan incelemede yaklaşık 30 dönüm alandaki ekili tarım arazinin sular altında kaldığı belirlenip, tutanak tutuldu. Jandarmada, bölgede inceleme yaptı.

Balabanlı Mahalle Muhtarı Şakir Karataş, olayda DSİ yetkililerinin ihmali olduğunu belirtip, "Eğer, boru hattındaki suyu tahliye edip, çalışma yapılmış olsaydı. Böyle bir şey yaşanmazdı. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" dedi.



Salçalık domates ekili tarlasını su basan Nurgül Etik, "20 mevsimlik işçiyle tarladaki mahsulü topluyorduk. Birden sular gelince işçileri ve traktörlerimizi son anda uzaklaştırarak kurtardık. Zararımız büyük. 6 dönüm ekili alandaki domatesim telef oldu. Sadece domatesler değil, hayvanlarımızı yedirmek için diktiğimiz silajlık mısırlarda sular içinde kaldı" diyerek, tepkisini dile getirdi. Etik, yetkililerden zararlarının karşılanmasını da istedi.

Turşuluk salatalık ekili tarlasını su basan Köylülerden Şerife Topan da "Bir gelen sular az daha beni de önüne katıp götürecekti. Canımızı kurtardık. Ancak, ekili 4 dönüm alandaki mahsul telef oldu. Kanser hastası, başka geliri olmayan biriyim. Tek umudum bu tarladaki ürünün satışından gelecek paraydı. Şimdi ben ne yaparı? Hakkımı yasal yollardan arayacağım" dedi. Tarlalarını su basan köylüler, toplanıp, şikayetlerini dile getirmek için kaymakamlığa gideceklerini de söyledi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası