Ege Postası
Geri

Sur'da bina çöktü: 3 asker şehit

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin tuzakladığı bombayı patlatması sonucu çöken binada, enkaz altında kalan 3 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı.
Sur'da bina çöktü: 3 asker şehit
Haberler / Güncel
19 Şubat 2016 Cuma 18:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Diyarbakır'ın 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı süren merkez Sur İlçesi'nde bugün PKK'lı teröristler Hasırlı Mahallesi'nde bir binadya tuzakladıkları bombayı patlattı. 

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2 Aralık 2015 tarihinde başlayan sokağa çıkma yasağı ile birlikte sürdürülen operasyonlar 80'inci gününe girerken, operasyonların yoğun şekilde devam ettiği Hasırlı Mahallesi'nde Özel Kuvvetler Komutanlığı timinin içinde bulunduğu bir bina PKK'lıların tuzakladığı bombayı patlatması sonucu çöktü. Enkaz altında 7 asker kalırken, bölgeye jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı arama kurtarma çalışmalarında, enkaz altında kalan 3 asker şehit oldu, 4 asker de yaralı olarak çıkarılarak Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: "9 Şubat 2016 Cuma günü Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında içinde 7 kahraman silah arkadaşımızın bulunduğu bir bina çökmüştür. Çöken binadan 4 kahraman silah arkadaşımız hafif yaralı olarak kurtarılmış, 3 kahraman silah arkadaşımız ise tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

Sur'da bugün PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada  polis memurları Mücahit Soydemir ve Ömer Sayıl ile uzman çavuşlar Sercan Yılmaz ile Osman Kaya şehit olmuştu. 

4 ŞEHİT MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lılarla çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sercan Yılmaz, Jandarma Uzman Onbaşı Osman Kaya ile polis memurları Mücahid Soydemir ve Ömer Faruk Sayıl için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde uğurlama töreni düzenlendi.Törene Vali Hüseyin Aksoy, 2'inci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 7'inci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri ve mülki amirler katıldı. Şehit yakınlarının katılmadığı tören, şehitlerin ambulanstan alınan cenazelerinin katafalka bırakılmasıyla başladı, ardından şehitlerin öz geçmişleri okundu. Duaların okunmasının ardından Jandarma Uzman Çavuş Sercan Yılmaz'ın cenazesi Adana'ya, Jandarma Uzman Onbaşı Osman Kaya'nın cenazesi Van'a, Mücahid Soydemir'in cenazesi Osmaniye'ye ve Ömer Faruk Sayıl'ın cenazesi Kahramanmaraş'a uğurlandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası