Ege Postası
Geri

Sur'da bombalı saldırı: Bir şehit, 5 asker yaralı

Diyarbakır’ın sokağa çıkma yasağı bulunan Sur İlçesi’nde bugün PKK’lı teröristlerin sokağa önceden yerleştirdiği patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu 1 uzman çavuş şehit oldu, 5 asker ile yoldan geçen 1 vatandaş yaralandı.
Sur'da bombalı saldırı: Bir şehit, 5 asker yaralı
Haberler / Güncel
23 Aralık 2015 Çarşamba 16:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Diyarbakır merkez Sur İlçesi’nde barikatların kaldırılması, hendekleri kapatılması ve PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için 2 Aralık günü alınan ve 11 Aralık günü 17 saat ara verildikten sonra tekrar ilan edilen sokağa çıkma yasağının 21’inci  gününde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Hasırlı Mahallesi Yıkıkkaya Sokak üzerinde öğle saatlerinde yoğunlaşan çatışma sırasında teröristler önceden sokağa yerleştirdikleri bombayı uzaktan kumandayla infilak ettirdi.

Şiddetli patlamada yaralanan 6 asker ile yoldan geçen 1 vatandaş, ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı.

Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan 1 uzman çavuş doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Hastanelerde tedavileri süren 1 askerin de durumunun ağır olduğu belirtildi.

Sur’da güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çatışmalar yer yer devam ederken, ilçeden patlama ve silah sesleri geliyor.

Genelkurmay: Cizre, Silopi, Sur'da 145 PKK'lı öldürüldü
Genelkurmay Başkanlığı, sokağa çıkma yasağı bulunan Diyarbakır'ın merkez Sur, Şırnak'ın Cizre ile Silopi ilçesinde toplam 145 PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, sokağa çıkma yasağı süren Cizre, Silopi ve Sur'da PKK'ya yapılan operasyonlarla ilgili bilgiler verildi. Cizre ve Silopi ile ilgili yapılan açıklamada, şöyle denildi:
"Şırnak  Cizre'de devam eden operasyonda; sekiz Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 114'tür.) Bir adet El Yapımı Patlayıcı imha edilmiştir. Şırnak Silopi'de devam eden operasyonda; bir Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı sekizdir.) Yedi adet El Yapımı Patlayıcı imha edilmiş, bir adet barikat kaldırılmış, bir adet hendek kapatılmış ve iki adet roketatar mühimmatı ele geçirilmiştir."
Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde devam eden operasyonlarda 8 PKK’lının öldürüldüğü belirtildi. Açıklamada, "Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda; sekiz Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, 19 Aralık 2015'ten itibaren toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 23'tür.) Dört adet El Yapımı Patlayıcı imha edilmiş ve üç adet barikat kaldırılmıştır" denildi.
Batman'ın Kozluk ilçesindeki operasyonda, PKK mensuplarınca kullanılan iki sığınakta, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 50 kilo gübre, 70 pil ve çeşitli elektrik ile yaşam malzemesi ele geçirildi. Mardin'in Mazıdağı ilçesinde yapılan operasyonda ise  PKK’ya yardım ve yataklık yaptığı iddia edilen 13 kişinin gözaltına alındığı ve evlerinde yapılan aramada ruhsatsız 5 av tüfeği, 4 bilgisayar ve 18 cep telefonunun ele geçirildiği belirtildi. (dha)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası