Ege Postası
Geri

Sürekli, Bornova'da fabrika işçileriyle buluştu: 'Yoksullukla mücadele önceliğimiz'

Ak Parti İzmir Milletvekili Adayı Kerem Ali Sürekli, Ak Parti 13. Yıllık iktidarı döneminde önümüzdeki dönemde yoksullukla büyük bir mücadele verdiğini ifade ederek “Önümüzdeki dönemde de yoksullukla hızlı bir biçimde mücadeleyi ve sosyal koruma politikalarımızı sürdüreceğiz”dedi. Sürekli, Bornova'da fabrika işçileriyle buluştu:
Sürekli, Bornova'da fabrika işçileriyle buluştu: 'Yoksullukla mücadele önceliğimiz'
Haberler / Yerel Politika
24 Ekim 2015 Cumartesi 11:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bornova Dökümcüler Sanayi Sitesi’nde Işık Çelik fabrikasına giden Kerem Ali Sürekli, kurum çalışanlarıyla yediği öğle yemeği ardından sohbet etti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde birleştirilen sosyal hizmet ve yardım kuruluşları arasında koordinasyon ve işbirliğini artıracaklarını ve bu kapsamda Aile Bilgi Sistemini kuracaklarını açıklayan Sürekli,”Sosyal yardım istihdam bağının kurulması hususunda sosyal yardım yararlanıcılarının istihdama katılımı konusunda geliştirdiğimiz mekanizmaları güçlendireceğiz. Ayrıca İş Kur’un bu alandaki kurumsal kapasitesini artıracağız. Sosyal yardımlarda aile büyüklüğünü esas alacak, ailenin bütünlüğünü koruyan bir modeli hayata geçireceğiz. Sosyal destek ve hizmetlerin hak temelli olarak bütünleşik bir şekilde sunulduğu bir sosyal destek sistemi kuracağız”dedi.



Engelli genç ve çocukların kısa süreli gündüz ve yatılı bakımı için güvenli bir biçimde bırakılabilecekleri “Engelli Yaşam Merkezleri” kuracaklarını da söyleyen Sürekli uygulayacakları  sosyal politikaları şöyle açıkladı:
 “Engelli genç ve çocukların gün içerisinde sosyal faaliyet yapabilmelerine imkan verecek şekilde gençlik merkezlerinde ortam oluşturacağız.Yaşlıların ekonomik ve sosyal hayatta daha fazla yer almalarına ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesine yönelik daha güçlü adımlar atmaya devam edeceğiz.Huzur evlerine daha fazla destek sağlayacağız. Her düzeyde sosyal diyaloğun gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla hazırlanan “Çalışma Hayatında Sosyal Diyalogun Geliştirilmesi Projesi” ile “Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ve İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Operasyonu Projesi”ni uygulayacağız.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası