Ege Postası
Geri

Suriye'de flaş gelişme

Menbiç'in kontrolü Suriye Demokratik Güçleri'ne geçti
Suriye'de flaş gelişme
Haberler / Dünya
6 Ağustos 2016 Cumartesi 13:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri'nin, IŞİD açısından stratejik öneme sahip Menbiç kentini ele geçirdiği bildirildi.

AFP'nin haberine göre, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden yapılan açıklamada, "Suriye Demokratik Güçleri bugün Menbiç'in kontrolünü sağladı. Şu an, kalan son cihatçıları bulmak için kenti tarıyorlar" denildi.

Arap muhalifler ve terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin Menbiç operasyonu 31 Mayıs'ta başlamıştı. Kentin IŞİD'in elinden alınması için yürütülen operasyona, ABD öncülüğündeki koalisyon havadan gerçekleştirdiği saldırılarla destek veriyor.

AFP; Menbiç'in, "IŞİD'in merkezi olarak kabul edilen Rakka ve Türkiye sınırı arasındaki ikmal güzergâhındaki kilit noktalardan biri" olduğunu belirtti.

Associated Press ise Menbiç yenilgisinin, terör örgütü IŞİD’in, Temmuz 2015’te sınır kasabası Tel Abyad’ı kaybetmesinden bu yana yediği en büyük darbe olduğunu savundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası