Ege Postası
Geri

Suriye’deki kimyasal silahların imhası süreci 1 Eylül’de başlayacak

BM Güvenlik Konseyi’nde Suriye’deki kimyasal silahlarla ilgili karar alınırken, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) de konuyla ilgili kararı aldı.OPCW’nin Lahey’de merkezinde 41 ülkenin katılımıyla yapılan Yürütme Konseyi...
Suriye’deki kimyasal silahların imhası süreci 1 Eylül’de başlayacak
Haberler / Dünya
28 Eylül 2013 Cumartesi 12:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BM Güvenlik Konseyi’nde Suriye’deki kimyasal silahlarla ilgili karar alınırken, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) de konuyla ilgili kararı aldı.

OPCW’nin Lahey’de merkezinde 41 ülkenin katılımıyla yapılan Yürütme Konseyi toplantısında, Suriye’deki kimyasal silahların 2014 ortasına kadar imha edilmesini öngören hızlandırılmış program kabul edildi. Buna göre, denetçiler 1 Eylül’de Suriye’deki görevlerine başlayacak. İmha süreciyle ilgili yol haritası ise 15 Kasım’a kadar belirlenecek. Suriye, anlaşmaya resmen 14 Ekim’de taraf olacak fakat Şam yönetiminin talebiyle anlaşmanın uygulanması için bu tarih beklenmeyecek.

OPCW Genel Direktörü Ahmet Üzümcü, Yürütme Konseyi’nin aldığı kararı memnuniyetle karşıladı ve Suriye’deki çalışmalara derhal başlanacağını bildirdi. Üzümcü, “Bu karar, uluslararası toplumun Suriye’de barış için bir araya geldiği mesajını yanlış anlamaya sebep olmayacak şekilde veriyor. Buna, ülkenin kimyasal silahlardan arındırılmasıyla başlanıyor.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası