Ege Postası
Geri

Suriyeliler Hatay'da iş vaadiyle kandırıldı

Savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli 7 kişi, iş vaadiyle götürüldükleri Hatay'ın Erzin ilçesinde kandırıldı. Sokağa bırakılan Suriyeliler, esnaf yardımıyla Şanlıurfa'ya gönderildi.İç savaştan kaçan 35 bini aşkın Suriyeli,...
Suriyeliler Hatay'da iş vaadiyle kandırıldı
Haberler / Güncel
26 Eylül 2013 Perşembe 10:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli 7 kişi, iş vaadiyle götürüldükleri Hatay'ın Erzin ilçesinde kandırıldı. Sokağa bırakılan Suriyeliler, esnaf yardımıyla Şanlıurfa'ya gönderildi.

İç savaştan kaçan 35 bini aşkın Suriyeli, Şanlıurfa Akçakkale'de bulunan Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'ne yerleştirildi. Burada her türlü ihtiyaçları giderilen sığınmacılar, son zamanlarda iş umuduyla kandırılıyor. Normal işçiden daha ucuza çalıştırılan Suriyelilere günlük 20 lira gibi bir para ödeniyor.
Yaşları 25-30 arasında değişen 7 erkek Suriyeli, bir elçi tarafından narenciye toplama işinde çalıştırılmak üzere Erzin'e getirildi. İlçede bir evde konaklayan Suriyeliler, narenciye bahçesine götürülmeden başı boş bırakıldı. Cumhuriyet Meydanı'na giden 7 kişi, Arapça bilen bir vatandaşın yardımıyla zabıtaya yönlendirildi. Portakal toplamak için geldiklerini ve kandırıldıklarını anlatan 7 kişi, esnaf arasında toplanan parayla Akçakale'ye gönderildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası