Ege Postası
Geri

Suriyelilerin dert babası oldu

İzmir'in Konak İlçesi'ndeki Selçuklu Mahallesi'nin Muhtarı Kasım Yavuz, mahallesinde oturan Suriyeli mültecilerin dert babası oldu.
Suriyelilerin dert babası oldu
Haberler / İzmir
1 Mart 2016 Salı 11:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Muhtarlık binasının hemen yanında kendi imkanları ile bir depo oluşturan Kasım Yavuz burada hayırseverlerden topladığı yardımları, ihtiyaç sahibi Suriyeli mülteciler ve diğer yoksullara dağıtıyor. Giyim, gıda ve sağlık konularındaki yardımları ihtiyaç sahiplerine yetirmeye çalışıyor. Yardım dağıtılan günler ise muhtarlık binasının önünde kabalıklar oluşuyor.


Her sabah erken saatlerde, muhtarlık bürosunu açılmadan, kucaklarında çocuklarla onlarca Suriyeli annenin kapının önünde toplandığını dile getiren Selçuk Mahallesi Muhtarı Kasım Yavuz, "Ben de bir yere kadar yetebiliyorum. Topladığım yardımları izdiham olmasın diye çoğu zaman evlerine kendim götürüyorum. Beni bir kurtarıcı gibi görüyorlar. Gıdası biten, yakacağı olmayan, doğum yapacak olan, hastalanan, parasız kalan bana geliyor" dedi. Muhtar Yavuz şunları söyledi:


Bu insanlara yardım etmek insanlık görevi, ben bu sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyorum. Mahallemde 800 Suriyeli oturuyor. Başka yoksullar da var. En çok gıda, giyim eşyası, soğuk kış günlerinde yakacak, bir de bebek bezi ve mamasına ihtiyaç var. Yardımlar kesildiği an bu insanlar perişan olur. İzmirlilerin desteklerini bekliyorum" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası