Ege Postası
Geri

Susam’dan Zeybekci’ye ‘yatırım’ kontrası

​CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin İzmir ziyaretinde kentin dinamiklerine yönelik yaptığı eleştirilere yanıt veren Susam, “İzmir’in vizyonu da vardır, birliği de vardır. İktidarın İzmir’e yatırım yapma niyeti yoktur. İktidarın İzmir’e yatırım için koşulu var. Şantaj yapıyor. ‘Bana oy vermezseniz size yatırım yok’ anlayışındalar” dedi.
Susam’dan Zeybekci’ye ‘yatırım’ kontrası
Haberler / Yerel Politika
24 Kasım 2014 Pazartesi 11:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi. İl Başkanı Ali Engin ve il yöneticilerinin de hazır bulunduğu basın açıklamasında Susam, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin İzmir ziyaretinde kentin dinamiklerine yönelik yaptığı eleştirilere yanıt verdi.

AŞAĞILAMALARI GELENEK HALİNE GELDİ
AK Partili Bakan ve yöneticilerin İzmir’e yönelik aşağılayıcı sözler sarf etmelerinin gelenek haline geldiği ifade eden Susam, “ İzmir’e gelip ‘sümüklü’ ve ‘kasaba’ dediler…Merkezi hükümet ve ilintili tüm organlarının İzmir’e saldırmalarına alıştık. Ekonomi Bakanı Zeybekci, kalkınmada destek veren bir havada gelmiş sözleri açık bir şekilde göstermiştir ki o da aynı algıda…Zeybekci, “İzmir’in dinamikleri bölünmüş parçalanmış vizyonsuzlaşmıştır” diyor.İzmir’e yapılan bir haksızlık bu. İzmir en çağdaş, en vizyonlu kentlerden biridir.İzmir’deki dinamikler ülkeye örnek olacak düzeydedir. Yerel yönetimler, STK’lar, meslek odaları, ziraat odaları, sendikalar, üniversiteler kentin dinamikleridir.Bu dinamikler İstanbul’dan da Ankara’dan da daha öndedir daha ileridedir. Bunlar parçalanmış noktada değildir tam tersi birlik içindedir. İZKA, EGEV en güzel örneklerdir. 9 üniversite beraber hareket etmektedir. İzmir’i dağıtmak isteyen AKP’dir…Bunu da dışarıdan transfer ettiği bakanları burada konuşturarak yapmaktadır. Yaptıkları tek şey ‘İzmir’i bize teslim edin yoksa size hiçbir yatırım yapmayız’ tavrında hareket etmeleridir” dedi.


PROJELER HAZIR ANCAK
İzmir’in önemli bir vizyona sahip olduğunu ancak hükümetin gerekli yatırımı yapmadığını belirten Susam, şunları söyledi;

“ İzmir bir liman kentidir. İzmir’in limanı için 150 milyon lira ayrıldı ama bir kuruş harcanmadı. Dip taraması yapılması gerek. Yük ve yolcu taşımacılığının geliştirilmesi gerek. Bunlara bir kuruş yatırım yapmayanlar İzmir’in vizyonu yok demesinler. Her türlü projemiz hazır. Liman’ın dip taramasını yapsınlar, limanı canlandıracak projelerin gelişmesine katkı koysunlar. İzmir’e yüksek  teknoloji üreten bir üniversite ve AR-GE merkezi kurulsun dedik. İzmir’e bu yatırımın gelmesi için komisyon kurduk. Bakan Nihat Ergün bu projeyi İzmit’e götürdü. Manisa’ya üçüncü bölge teşviki veriliyor, İzmir yoksun bırakılıyor. Manisa ve İzmir arasında sınır dere…Yatırımcı Manisa’ya gidiyor. Siz oraya üçüncü bölge desteği veriyorsunuz, buraya birinci bölge desteği veriyorsunuz…İzmir sağlık başkenti olma yönünde hazırdır. Bir tane adım attıklarını, kaynak ayırdıklarını gördünüz mü… İzmir tasarım ve dizayn merkezi olsun dedik adım atmadılar. Yenilenebilir kaynaklarda da İzmir çok yüksek potansiyelde ancak buraları çantacılara teslim ettiler.İzmir’in kaynağı, yatırımcı gücü ve insan gücü var. Bunları görmezden gelip siyaset yapmak adına İzmir’e ciddi bir haksızlık yapılıyor. İktidar dönsün kendini suçlasın, İzmir’i suçlamasın”

İZMİR’İN VİZYONU DA BİRLİĞİ DE VAR
İktidarı eleştirmeye devam eden Susam, “ AK Parti İl Başkanı, ‘Cumhurbaşkanını devlet başkanı yapacağız’ dedi. Bu zihniyetlerini gösteriyor. Her şeye ben müdahale edeyim benim dediğim olsun anlayışındalar. Güçler ayrılığını, demokrasiyi içine sindiremeyen anlayışa sesleniyorum. İzmir’e müdahale etmeyin. İzmir’in vizyonu açık ve nettir. Önerdikleri ortadadır. Destek verin.İzmir’in kalkınmasına el altın. Yatırımcı için en iyi demokrasi ortamı buradadır. Siz yapmasanız da İzmir gelişmeye ve büyümeye devam edecektir. İzmir’in vizyonu da vardır, birliği de vardır. İktidarın İzmir’e yatırım yapma niyeti yoktur. İktidarın yatırım için koşulu var, şantaj yapıyor. ‘Bana oy vermezseniz size yatırım yok’ anlayışı içindedir” dedi.

KİMİ GETİRİRSENİZ GETİRİN
Susam, basın mensuplarının “ Bakan Zeybekci’nin ismi İzmir’den milletvekilliği için geçiyor. Nasıl değerlendiriyorsunuz'” sorusu üzerine, “Hükümetin İzmir’e  bakış açısının değişmesine ihtiyacı var. Kimi getirirseniz getirin bu anlayışta katkısı olmaz” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası