Ege Postası
Geri

Suudi Arabistan’daki yabancı işçilerin çoğu ayda 533 dolardan az kazanıyor

Körfez ülkelerinden Suudi Arabistan’da çalışan yabancı işçilerin yüzde 86’sının aylık maaşının 533 dolardan daha az olduğu kaydedildi. Çalışma Bakanlığı tarafından hazırlanan rapora göre, ülkede bulunan yabancı işçi sayısı...
Suudi Arabistan’daki yabancı işçilerin çoğu ayda 533 dolardan az kazanıyor
Haberler / Ekonomi
25 Temmuz 2013 Perşembe 06:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Körfez ülkelerinden Suudi Arabistan’da çalışan yabancı işçilerin yüzde 86’sının aylık maaşının 533 dolardan daha az olduğu kaydedildi.

Çalışma Bakanlığı tarafından hazırlanan rapora göre, ülkede bulunan yabancı işçi sayısı 9.2 milyon civarında. Krallığın tüm nüfusu 30 milyona yaklaşıyor. Arab News’in haberinde bakanlığın yakın zamanda gerekli izinlere sahip olmayan yabancı işçilere karşı başlattığı kampanya çerçevesinde böyle bir rapor yayınladığı bildirildi.

Kral Abdullah’ın emriyle İçişleri Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı ülkede bulunan ve kuralları ihlal eden yabancı işçilere üç ay statü düzeltme süresi verdi. Fakat işadamları ve diplomatların talebi üzerine süre Hicri yılın sonuna kadar süre uzatıldı. Şu ana kadar 1.6 milyon yabancı işçi bu haktan faydalandı ve gerekli kanuni statüye ulaştı.

Rapora göre, yabancılar tüm nüfusun yüzde 31’ini ve hizmetçiler hariç iş sektörünün yüzde 42’sini oluşturuyor. Yerli vatandaşlar arasındaki işsizlik oranı ise yüzde 12’ye kadar çıkıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası