Ege Postası
Geri

TAB Gıda’ya bağlı restoran işçileri İzmir'de çalışma koşullarını protesto etti

“Hızlı yemek” restoranlarında çalışan işçiler, ağır çalışma koşullarını İzmir Alsancak'ta, “İnsanca ücret, insanca çalışmak, insanca yaşamak istiyoruz” yazılı pankartlarla protesto etti.
TAB Gıda’ya bağlı restoran işçileri İzmir'de çalışma koşullarını protesto etti
Haberler / Güncel
11 Şubat 2022 Cuma 00:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

DİSK’e bağlı Gıda-İş ve Dev-Turizm İş, TAB Gıda’da çalışan “hızlı yemek” işçilerinin hakları için Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve Genel-İş İzmir Şubesi yöneticileri de işçilere destek verdi.

“Fast food çalışanları insanca ücret, insanca çalışmak, insanca yaşamak istiyor” yazılı pankartın açıldığı açıklamada, "Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları atıldı.

İşçiler adına basın açıklamasını okuyan DİSK Gıda İş Ege Bölge Temsilcisi Ufuktan Öden, şunları söyledi:

“Ülkenin dört bir yanında metal işçileri, moto-kurye, tekstil, maden, kargo, sağlık, gıda gibi birçok iş kolunda düşük zamlara, yetersiz ücretlere, işten atılmalara ve sendikalaşmanın önündeki engellere karşı ayaktayız. Fast food işçileriyle moto-kuryelerin sorunları iç içedir. Her iki tarafta da aynı sorunlar yaşanmaktadır. Dolayısıyla mücadeleyi de ortaklaştıracağız. Tüm fastfood işçilerine çağrımız; örgütlenelim, direnişteki işçilerle birlikte olalım. TAB Gıda'da çalışan işçiler olarak yaşadığımız koşullara itiraz ediyoruz. Pandemi süresince aylık 1200-1400 lirayla geçinmek zorunda bırakılan çalışanlar olarak insan yerine konmak istiyoruz. Baskılar eksik olmuyor, fazla mesailerimiz ödenmiyor, mobbinge maruz kalıyoruz. Çalışma saatlerimiz uzun ancak ücretlerimiz düşük. Hakkını arayan işçi arkadaşlarımız kapının önüne konuluyor, şubeler arası sürgün ediliyor. Çalıştığımız şirketler ve markalar milyonlarca, milyarlarca para kazanırken fastfood işçileri olarak biz açlık sınırına yakın ücretlerle çalıştırılıyoruz. Örgütlenmek isteyen, sendikalaşmak isteyen işçiler işlerinden atılıyorlar. Bizler fastfood çalışanları olarak artık yapılan baskılara, düşük ücrete ve insanlık dışı çalışma koşullarına 'Hayır' diyoruz.”

Öden'in ardından konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise şunları söyledi:

"Yemek yediğimiz, karnımızı doyurduğunuz restoranlarda, kafelerde, barlarda arka planda hiç görmediğiniz işçilerin haklı mücadelesinin yanındayız. Yediğiniz, içtiğiniz, tükettiğiniz her şeyi yaratan bu işçiler ve emekçiler. Yıllardır işçilerle sermaye arasında bir kavga var. Bu kavga bitmeyen bir kavgadır. Ta ki işçiler, emekçiler, iktidara yerleşene kadar bu kavga bitmeyecek. Bu yoksulluk, fakirlik ve düzen yıkıldığı zaman nefes alabileceğiz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası