Ege Postası
Geri

TBB uyarısı: 50 bin torbacı çıkacak

MHP’nin af teklifi AK Partili hukukçular tarafından incelenirken, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “Okul önlerinde çocuklara uyuşturucu satanlar dışarı çıkar” dedi. Af kapsamının genişleyebileceğini de belirten Feyzioğlu şunları söyledi:
TBB uyarısı: 50 bin torbacı çıkacak
Haberler / Güncel
3 Ekim 2018 Çarşamba 08:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

“Cezaevlerinde 250 bin civarında tutuklu ve hükümlü var. Af teklifinin istisna tuttuğu suçlar çıkarılınca, 163 bin kişinin bundan yararlanacağı hesaplanıyor. Af teklifinin getirdiği ceza indirimi beş yıl. Beş yıl düşüldükten sonra geriye yatacak cezası kalmayan hükümlü salıverilecek, kalırsa, kalanı çekecek. Kapsama giren suçların içinde uyuşturucu satıcılığı ve mafya tipi silahlı örgüt kuruculuğu ve üyeliği de var. Okul önlerinde, sokaklarda, çocuklara uyuşturucu satan torbacıların aldığı ortalama ceza beş yıldır. Af teklifi kabul edilirse bu torbacıların tamamına yakını dışarı çıkacak. Bu sayı 50 bin.

PKK’YA YARAR

Bu torbacıların sattıkları uyuşturucunun geliri PKK’ya ulaşıyor. PKK dünyanın en büyük uyuşturucu çetelerinden biri. Yıllık uyuşturucu geliri 1.5 milyar dolar. Yani af, dolaylı olarak PKK’ya da yarayacak. Ayrıca terör örgütü sınıfına girmeyen silahlı örgütlerin kurucu ve üyeleri de çoğunlukla tahliye edilecek. Yüce Meclisimizin bütün bunları dikkate almasını, polisimizin, yargımızın emeklerini düşünmesini diliyorum.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası