Ege Postası
Geri

TBMM Başkanı Kurtulmuş, KKTC ve Azerbaycan'a gidecek

Numan Kurtulmuş, TBMM Başkanı olarak ilk yurt dışı ziyaretini 11 Temmuz’da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti Lefkoşa’ya, 12 Temmuz’da ise Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye yapacak.
TBMM Başkanı Kurtulmuş, KKTC ve Azerbaycan'a gidecek
Haberler / Politika
9 Temmuz 2023 Pazar 16:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve beraberindeki Parlamento Heyeti, 11 Temmuz’da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Başkenti Lefkoşa’yı, 12 Temmuz’da da Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’yü ziyaret ederek baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirecek.

KURTULMUŞ’UN İLK DURAĞI LEFKOŞA

Ziyaretlerin ilk durağı Lefkoşa’da, Kıbrıs Türklerinin liderlerinden Dr. Fazıl Küçük ve KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kabirlerini ziyaret edecek olan Kurtulmuş, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından kabul edilecek. Kurtulmuş ve beraberindeki heyet, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile de ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirecek. KKTC’de Boğaz Şehitliğini de ziyaret ederek çelenk bırakacak olan Kurtulmuş, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’ni de ziyaret edecek.

KURTULMUŞ LEFKOŞA’NIN ARDINDAN BAKÜ’YÜ ZİYARET EDECEK

Kurtulmuş ve parlamento heyeti akşam saatlerinde ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Lefkoşa'dan Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’ye geçecek. Heyet Bakü’de ilk olarak Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilecek. Kurtulmuş, Bakü temasları kapsamında, Fahri Hıyaban’a giderek Haydar Aliyev’in Anıt Mezarına çelenk bırakacak, Şehitler Hıyabanı ve Türk Şehitliğini ziyaret edecek. Kurtulmuş ve TBMM Heyeti, Azerbaycan Milli Meclis’inde Milli Meclis Başkanı Sahiba Gafarova ile baş başa, heyetler arası görüşmeler gerçekleştirecek. Kurtulmuş, Bakü temasları kapsamında Azerbaycan Başbakanı Ali Esedov ile de görüşecek, TÜRKPA Genel Sekreterlik Binasını ziyaret edecek. (ANKA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası