Ege Postası
Geri

TBMM'de Can Atalay özel oturumu karıştı: AK Partililerden tekme tokat saldırı

TBMM'de Can Atalay özel oturumu yapıldı. Oturum öncesi yoklamada AK Partili vekillerin sıraları boş kaldı. Yeter sayısına ulaşılmasıyla oturum başladı. AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, TİP'li Ahmet Şık'a kürsüde konuşma yaptığı sırada saldırdı.
TBMM'de Can Atalay özel oturumu karıştı: AK Partililerden tekme tokat saldırı
Haberler / Politika
16 Ağustos 2024 Cuma 15:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TBMM Genel Kurulu bugün saat 14.00'te AYM'nin tutuklu Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği kararı görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Oturum öncesi yoklamada AK Parti'li vekillerin sıraları boş kaldı.

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, (Bekir Bozdağ’a) “Siz daha önce bu divandaydınız ve sayın Şerafettin Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülme kararını da siz okudunuz. Bu anlamda bugün yeniden genel bir görüşme talebimiz var ve bu kararın yok hükmünde olduğunu söyleyen bir Anayasa Mahkemesi kararı var. Tekrar bu divanda oturmanızı usule aykırı buluyoruz ve usul tartışması açmak istiyoruz.” dedi. 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, sözü alarak kürsüye geldi. Şık, sözlerine 'Sizde hiç utanma yok' diyerek başladı. AK Parti sıralarından yükselen seslerle vekiller arasında tartışma çıktı. Birleşime 15 dakika ara verildi. 

ARANIN ARDINDAN KAVGA

TİP'li Ahmet Şık'ın AK Partili  milletvekillerine yönelik ifadelerinin ardından AK Partili Alpay Özalan, kürsüye koşarak Ahmet Şık'a yumruk attı. Ahmet Şık diğer AK Partili vekiller tarafından neredeyse linç edilmek istendi. AK Partili Alpay Özalan, daha önce de benzer olaylara imza attı.

Yine Alpay Özalan, yine kavga: İlk değil
 

 

 

 

 

ÖZGÜR ÖZEL'DEN İLK AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaşanan kavgaya ilişkin ilk kez konuştu.

Özel, "“Meclis'te hiç yaşanmaması gereken şeyler yaşanıyor. Utanç verici görüntüler. Her şey gözümün önünde oldu. Meclis sözün söyleneceği yer. Meclis'te kan akmaya başlıyorsa vatandaş ne yapacak? Bu gerçekten çok utanç verici. Bu duruma Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un en acil bir şekilde müdahale etmesi gerekiyor. Sözlerin havada uçuşacağı bir yerde yumruklar uçuşuyor, tekmeler uçuşuyor. Yerlerde kan var. Kadınlara vuruyorlar. Gözümüzün önünde kadınlara vuruyorlar. Sayın Numan Kurtulmuş'u derhal tüm siyasi partilerin genel başkanlarını toplantıya çağırmaya devam ediyorum. Bu gerçekten Meclis açısından taşınılabilir bir yük olmaktan çıktı. Meclis İdare Amiri'nin milletvekiline yumruk attığı, kadına şiddet uyguladığı bir yerdeyiz. Arkadaşımız kavgayı ayırmaya çalışırken yaralandı. Sayın Gülüstan Koçyiğit kürsüye yapılan saldırıyı engellemeye çalışırken yaralandı" dedi.”" dedi. 

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası