Ege Postası
Geri

TBMM'de gazilere merdiven engeli

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Aktütün saldırısında gazi olan Baran Timuçin’in Esenyurt Belediyesi'ndeki işinden, Meclis’te siyasi partileri ziyaret ettiği gerekçesi ile çıkartıldığını öne sürdü. Baran Timuçin’in işten çıkartılma...
TBMM'de gazilere merdiven engeli
Haberler / Politika
19 Nisan 2013 Cuma 14:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Aktütün saldırısında gazi olan Baran Timuçin’in Esenyurt Belediyesi'ndeki işinden, Meclis’te siyasi partileri ziyaret ettiği gerekçesi ile çıkartıldığını öne sürdü. Baran Timuçin’in işten çıkartılma nedenini sorduğunda Belediye Başkanı’ndan ‘Git seni Kılıçdaroğlu kurtarsın’ cevabı aldığını ileri sürdü. Öte yandan, basın toplantısına katılmak için Meclis’e gelen gaziler, basamak engeline takıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, TBMM’de gaziler ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında bulunan Baran Timuçin isimli gazinin, 3 Ekim 2008 yılında Aktütün’de uğradığı saldırıda bacaklarını kaybettiğini anlatan Oran, "Baran kardeşim, 2011 yılında AKP’nin Esenyurt Belediyesi’nde işe girdi. Şubat ayında tedavi için izin aldı ve Ankara’ya geldi. Hastane kendisine rapor verdi. Kendisi de diğer gazi arkadaşları ile Ankara’da 19 Şubat’ta TBMM ye gelerek tüm siyasi partileri ziyaret etmek istediler. Taleplerini dile getirdiler." dedi.

PROTEZLERE KISITLAMA

Gazilere sağlanan protezlere AK Parti hükümeti döneminde kısıtlama getirildiğini aktaran Oran, "Gazilerimiz de bu sınırlamanın ortadan kalkmasını istediler. Bu onların hakkı." şeklinde konuştu. Esenyurt Belediye Başkanı’nın, siyasi partileri ziyaret etmesi nedeniyle Baran Timuçin’in işten çıkartılması talimatı verdiğini ileri süren Oran, "Nisan başında çıkartıldı. 5 Nisan 2013 tarihinde de Belediye Başkanı ile Baran kardeşim karşılaştı. Baran, neden işten çıkartıldığını sorduğunda o Belediye Başkanı Baran’a ‘Hadi git de seni Kılıçdaroğlu kurtarsın,’ diyor. AKP’nin gazilere verdiği değer işte bu." diye konuştu.

Baran Timuçin ise Esenyurt Belediye Başkanı’nın kendisine, "Git sana protezlerini Kılıçdaroğlu alsın." dediğini ifade etti. Konuşması sırasında gözyaşlarını tutamayan Timuçin, "Biz dilenci olarak para pul istemiyoruz. Sadece saygı, maneviyat ve sağlıkla ilgili giderlerimizin konuşulmamasını istiyoruz." dedi. Çözüm sürecine de değinen Timuçin, "Madem Apo ile masaya oturacaklardı, biz neden kollarımızı, bacaklarımızı verdik'" diye sordu.

Öte yandan basın toplantısına gelen gaziler, Meclis’te basamak engeline takıldı. Tekerlekli sandalyedeki gazilere girişte milletvekili Umut Oran yardım etti. Gaziler, toplantı sonunda da yine aynı engelle karşılaştı. Bu kez de basın mensuplarının tekerlekli sandalyelerini taşıması ile gaziler merdiven engellini aşabildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası