Ege Postası
Geri

TBMM'de öğrenci affı düzenlemesi! 4 milyon öğrenciye dönüş yolu

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren öğrenci affını da içeren yükseköğretim düzenlemesinde kritik bir eşik geride kaldı. TBMM Genel Kurulu'nda kanun teklifinin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlanırken, teklifin maddeleri üzerindeki görüşmelere geçilmesi bekleniyor.
TBMM'de öğrenci affı düzenlemesi! 4 milyon öğrenciye dönüş yolu
Haberler / Güncel
29 Temmuz 2026 Çarşamba 09:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda, öğrenci affı ve yükseköğretime ilişkin düzenlemeleri içeren Yükseköğretim Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmeleri tamamlandı. Genel Kurul'da iktidar ve muhalefet milletvekilleri teklif üzerinde değerlendirmelerini paylaşırken, düzenleme milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren öğrenci affı maddesiyle öne çıktı.

4 MİLYON ÖĞRENCİ İÇİN YENİDEN ÜNİVERSİTE YOLU

Teklifin imza sahiplerinden AK Parti Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt, düzenlemenin yükseköğretim sistemini günün ihtiyaçlarına uygun hale getirmeyi amaçladığını belirterek, geçmişte çıkarılan aflardan yararlanmasına rağmen eğitimini tamamlayamayan öğrencilerin de bu düzenleme kapsamında üniversitelerine dönebileceğini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç ise düzenlemenin yaklaşık 4 milyon ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisini kapsadığını ifade etti. Kılıç, yıl sınırı olmaksızın öğrencilerin 2026-2027 akademik yılında eğitimlerine kaldıkları yerden devam edebileceğini dile getirirken, devletin birliğine karşı suç işleyenler, terör örgütleriyle bağlantılı olanlar, güvenlik güçlerine yönelik suçlara karışanlar ile işkence, cinsel saldırı, çocuk istismarı ve uyuşturucu ticareti suçlarından hüküm giyenlerin af kapsamı dışında tutulacağını söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası