Ege Postası
Geri

TBMM oloğanüstü toplanıyor

Akçakale'deki saldırı ve Türkiye'nin Suriye'deki bazı askeri hedefleri vurması üzerine olağanüstü toplanma kararı alan Meclis, bugünkü oturumda gece saatlerinde onaya sunulan 'Suriye'ye askeri müdahale tezkeresi'ni görüşecek.
TBMM oloğanüstü toplanıyor
Haberler / Güncel
4 Ekim 2012 Perşembe 09:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
  

ANKARA- Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine düşen bombanın 5 can alması TBMM'nin gündemini de değiştirdi.

Bugünkü mesaisine Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı görüşmek üzere 14.00'te devam edecek olan Meclis, yaşanan gelişme nedeniyle sabah 10.00'da toplanma kararı aldı.

Gece saatlerinde Bakanlar Kurulu'ndan gelen haber ise bugün yapılacak olan oturumu daha da önemli hale getirdi.

Suriye konusunda, TSK'nın yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesi de dahil olarak hükümete 1 yıl süreyle yetki verilmesini öngören tezkere, Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla TBMM Başkanlığı'na gönderilen tezkerede, şu ifadeler yer alıyor:

''Suriye'de devam etmekte olan krizin bölgesel istikrar ve güvenliğe olduğu kadar, ulusal güvenliğimize menfi etkisi giderek artan şekilde görülmektedir.

Suriye Arap Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetlerince yürütülen askeri harekatlar kapsamında, 20 Eylül 2012 tarihinden itibaren ülkemiz topraklarına da saldırgan eylemler yönelmiş ve müteaddit uyarılarımıza ve diplomatik girişimlerimize rağmen bu eylemler devam etmiştir. Ülkemiz topraklarına yönelik söz konusu saldırgan eylemler silahlı saldırı eşiğindedir.

Bu durum, ulusal güvenliğimize ciddi tehdit ve riskler oluşturan bir aşamaya ulaşmıştır. Bu itibarla, ülkemize yönelebilecek ilave risk ve tehditlere karşı zamanında ve süratle hareket etmek ve gerekli tedbirleri almak ihtiyacı hasıl olmuştur.

Bu çerçevede, hudut, şümul, miktar ve zamanı Hükümetçe takdir ve tespit edilmek kaydıyla, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesi ile bununla ilgili gerekli düzenlemelerin Hükümet tarafından belirlenecek esaslara göre yapılması için bir yıl süreyle izin verilmesini Anayasanın 92. maddesi uyarınca arz ederim.''

(Ntvmsnbc)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası