Ege Postası
Geri

TEMA Vakfı Başkanı Karaca hakim karşısına çıktı

TÜRKİYE Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Kurucu Onursal Başkanı, 90 yaşındaki Hayrettin Karaca, 'İşyeri dokunulmazlığını izinsiz ihlal' suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.
TEMA Vakfı Başkanı Karaca hakim karşısına çıktı
Haberler / Güncel
20 Kasım 2012 Salı 18:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Hayrettin Karaca, 17 Nisan 2010'da Koza Altın İşletmeleri A.Ş.'nin Bergama İlçesi Kozak Yaylası'ndaki faliyat gösterdiği alanda incelemelerde bulunmak ve madene karşı halkın verdiği mücadeleyi desteklemek amacıyla bölgeye gitti. TEMA Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, avukat Hasan Namak, Kozak Yaylası Çevre Koruma Derneği Sözcüsü Gülden Karabudak ve TEMA gönüllüleri, halkın 'İşletme tarafından kamu arazisinde ağaçların kesildiğini' iddia ettikleri bölgeye götürüldü. TEMA gönüllüleri burada fotoğraf çekerken maden şirketi çalışanları bölgeye geldi ve vakıf gönüllülerinin bulundukları yerden ayrılmasını istedi. Madencilik şirketi, TEMA Kurucu Onursal Başkanı Karaca, avukat Namak ve Kozak Yaylası Çevre Koruma Derneği Sözcüsü Gülden Karabudak hakkında 'Konut dokunulmazlığının (işyeri), iş ve çalışma hürriyetinin ihlali' suçlamalarıyla şikayetçi oldu. Savcı da, Hayrettin Karaca, Turgutlu Çevre Hareketi'nden avukat Hasan Namak ve Kozak Yaylası Çevre Koruma Derneği Sözcüsü Gülden Karabudak hakkında 'İşyeri dokulmazlığının ihlali' suçundan dava açtı.

 

Davaya, bugün Dikili Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada, ilk olarak TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca dinlendi. Karaca, böyle bir davanın açılması sonucu Türkiye'nin tüm dünyaya rezil bir konuma düşürüldüğünü belirterek şöyle dedi:

 

"Burada sadece ben değil tüm doğa savaşçıları yargılanmaktadır. Üzerime atılan suçlamaları kabul etmiyorum. Ben oraya bozulan ekolojik sistemi görmek için gitmiştim. Bundan dolayı suçlanıp ülkemin küçük düşürülüşünü asla kabul edemem."

 

Diğer sanık Hasan Namak da, "Dava konusu olan bölgeye gittiğimizde bölgenin işyeri sahası olduğunu belirten bir emare yoktu. Oraya gidiş sebebimiz kesilen ağaçları yerinde görüp fotoğraf çekmekti. Ama anlamadığımız şekilde suçlanarak sizlerin karşısına çıkarıldık" dedi.

 

Dava, diğer TEMA gönüllülerinin dinlenmesi ve savunmanın ek süre talebi üzerine 15 Şubat 2013'e ertelendi. Duruşmayı İzmir, Dikili ve Bergama'dan hem çevreciler hem de CHP teşkilatları üyeleri ile Hayrettin Karaca'ya 2012 İsveş 'Alternatif Nobel' ödülünü veren İsveç Right Livelihood Award Foundation temsilcisi Agneta Johansson ve İsveçli bir gazeteci de izledi.

 

Hayrettin Karaca, duruşma çıkışında, yaptığı kısa açıklamada, "Bu dava için dış ülkeden iki avukat getirmişler. Ülkem için üzülüyorum" dedi.  (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası