Ege Postası
Geri

TİKA, Bosna-Hersek, Filistin ve Tacikistan polisine eğitim verdi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğiyle, yılın ilk altı aylık döneminde, farklı ülkelerden 218 polise eğitim verildi. Bosna Hersek, Filistin ve Tacikistan başta olmak üzere...
TİKA, Bosna-Hersek, Filistin ve Tacikistan polisine eğitim verdi
Haberler / Güncel
14 Ağustos 2013 Çarşamba 12:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğiyle, yılın ilk altı aylık döneminde, farklı ülkelerden 218 polise eğitim verildi. Bosna Hersek, Filistin ve Tacikistan başta olmak üzere değişik ülkelerden eğitime katılan polislere özel harekat, pasaport, çevik kuvvet, liderlik ve yöneticilik gibi çeşitli alanlarda eğitim desteği verildi.

TİKA ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde 2007 yılında, dost ve kardeş ülkelerin emniyet güçlerine destek sağlamak amacıyla 'Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği Projesi' başlatıldı. Pilot ülke olarak seçilen Arnavutluk ve Kırgızistan ile başlayan eğitimler, sonraki yıllarda Kazakistan, Türkmenistan, Moğolistan, Filistin, Bosna-Hersek, Azerbaycan, Özbekistan, Makedonya ve Tunus’un da eklenmesiyle başarılı bir şekilde sürdürülüyor. Teşkilatlar arası tecrübe paylaşımı, suçla mücadelede ortak bilincin geliştirilmesi ve polis teşkilatları terminolojilerinde birlik sağlanması gibi amaçlarla hizmet içi ve uygulamalı eğitim verilirken, Türkiye'nin güvenlik işbirliği yaptığı ülkelerdeki üst düzey polis yöneticilerinin meslekleriyle ilgili gelişmelerden haberdar edilerek, polis teşkilatlarındaki değişimlerin hızlandırılması amaçlanıyor.

2012'DE BİN 417 POLİS EĞİTİME KATILDI

2012 yılında düzenlenen 68 eğitim programına bin 417 polis katılırken, 2013 yılının ilk 6 ayında Arnavutluk ve Bosna Hersek'ten 18'er, Filistin'den 12, Kazakistan'dan 27, Kırgızistan'dan 14, Kosova'dan 28, Tacikistan'dan 61 ve Türkmenistan'dan 40 olmak üzere, toplam 218 polise çeşitli alanlarda eğitim desteği verildi.

Anılan proje kapsamında liderlik, yöneticilik, toplumsal eylem ve etkinliklerde güvenlik yönetimi, masaüstü yayıncılık ve grafik tasarım, özel harekat, organize suçlarla mücadele, istihbarat, pasaport, sivil havacılık güvenliği, suç süreçleri ve ülkelerarası sınır tehditleri, organize suçlarla mücadele, çevik kuvvet başlıklarında düzenlenen eğitimlerin bir kısmı Türkiye'de, bir kısmı da ilgili ülkelerde gerçekleştirildi.

TİKA ile Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı işbirliğinde yürütülen 'Uluslararası Lisansüstü Eğitim Projesi' kapsamında da Polis Akademisi Başkanlığı'nda yüksek lisans ve doktora yapan Filistin, Makedonya, Sudan, Makedonya, Bosna-Hersek, Kazakistan, Afganistan ve Kosova'dan toplam 10 öğrenciye TİKA tarafından eğitim desteği bursu veriliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası