Ege Postası
Geri

TIR'larda sığınmacı yakalandı

İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, gemilere yüklenen TIR'larda 11 göçmeni yakaladı.
TIR'larda sığınmacı yakalandı
Haberler / Güncel
14 Haziran 2016 Salı 13:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ekipler, gemilere yüklü TIR dorselerinin içerisinde göçmen olabileceği istihbaratını aldı. Fransa'nın Sete Limanı'na götürülen TIR'ları X-Ray’a sevk eden ekipler, araçlar içerisinde göçmenlerin olduğunu fark etti. Yapılan kontrollerde, Araç dorsesi içerisinde eşyalar arasına gizlenmiş vaziyette 1'i kadın 11 Suriyeli göçmen yakalandı. 
Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi.

Öte yandan Dikili İlçesi'nde, yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye, Afganistan ve Pakistan uyruklu 53 mülteci yakalandı. 

Geçen 9 Haziran'da saat 08.20 sıralarında, Dikili ilçesi Madra çayı önlerinde bir grup mültecinin bulunduğu bilgisini alan Güvenlik Botu bölgeye hareket etti. Bindikleri lastik bot ile denize açılan ve yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan 24'ü Suriye, 24'ü Afganistan ve 5'i Pakistan uyruklu toplam 53 mülteci yakalandı. 37'si erkek, 7'si kadın, 9'u çocuk olan mülteciler hakkında yasal işlemlere başlandı.

Ege Denizi'nde yürütülen 'Ege'de Umut Harekatı' kapsamında 1-13 Haziran 2016 tarihleri arasında, 7 ayrı olayda 255 kaçak göçmenin yakalandığı bildirildi. Bu yılın başından itibaren 13 Haziran 2016 tarihine kadar ise 565 ayrı olayda toplam 25 bin 864 kaçak göçmenin denizden kurtarıldığı belirtildi. (Ajanslar)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası