Ege Postası
Geri

TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı: İZENERJİ işçileri iş bırakacak

İzmir Büyükşehir Belediyesine ait İZENERJİ AŞ’de örgütlü Genel-İş İzmir 2 ve 9 No’lu şubeler ile belediye bürokratları ve Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) arasındaki toplu iş sözleşme görüşmelerinin 12’inci oturumu gerçekleştirildi.
TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı: İZENERJİ işçileri iş bırakacak
Haberler / Güncel
18 Nisan 2023 Salı 07:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

10 binin üzerinde işçiyi kapsayan sözleşmede, kalan 6 madde görüşüldü. Gruplar, iş riski ve koku primi gibi maddelerde mutabık olunurken imza altına alınmadı. Oturum sonrası yapılan açıklamaya göre işveren tarafından yeni bir teklif sunuldu. SODEMSEN İZENERJİ işçileri için yüzde zam 45 önerisinde bulunulurken, teklif işçiler tarafından kabul edilmedi. İşçiler bugün (18 Nisan) öğleden sonra iş bırakacak.  

Görüşme sonrası şirket önünde bekleyen işçilere açıklama yapan Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ercan Gül, “Bu teklif işverenin bir önceki yani 1 Ocak’tan önce 278 TL olan taban ücretimize gelen tekliftir. Bizi bağlayan ücret 1 Ocak itibariyle asgari ücrete gelen zam oranıdır. Yani 333,60 kuruştur. 278 TL olan taban ücretimize işven tarafından yüzde 45 teklif verilmiştir. Biz de bu teklifi kabul etmiyoruz. Bu yüzden yarın (18 Nisan) saat 13.00’dan itibaren iş bırakıyoruz” diyerek, tüm İZENERJİ işçilerini Kültürpark 9 Eylül (Basmane) kapısında toplanmaya çağırdı.

Toplanma sonrası İZENERJİ şirketi önüne yürüyüş yapacaklarını ifade eden Gül, gerekli açıklamayı da şirket önünde yapacaklarını söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası