Ege Postası
Geri

TJK, hipodrom ve haralardaki hastaneleri yenileyecek

Türkiye Jokey Kulübü (TJK), altyapı eksikliklerini gidermek için çalışma başlattıklarını belirterek, “Birinci hedefimiz elimizdeki İngiliz ve Arap atları daha iyi yarışlara nasıl hazırlanır ve sağlıklı koşulara katılabilir. Bunun...
TJK, hipodrom ve haralardaki hastaneleri yenileyecek
Haberler / Spor
22 Nisan 2013 Pazartesi 14:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye Jokey Kulübü (TJK), altyapı eksikliklerini gidermek için çalışma başlattıklarını belirterek, “Birinci hedefimiz elimizdeki İngiliz ve Arap atları daha iyi yarışlara nasıl hazırlanır ve sağlıklı koşulara katılabilir. Bunun için 2013 senesinde mevcut hipodrom ve haralardaki hastanelerin tamamını yeniliyoruz.” dedi.
    Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mennan Pasinli Meslek Yüksekokulu Atçılık ve At Antrenörlüğü programı ile Türkiye Jokey Kulübü (TJK) arasında işbirliği protokolü imzalandı.
    Rektörlük A salonunda imzalanan protokol kapsamında ilk önce Türkiye Jokey Kulübü bu yıl öğrenci alacak olan yüksekokulda en başarılı 5 öğrenciye burs verecek.
    İşbirliği protokolünde konuşan UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, üniversite ve Türkiye Jokey Kulübü arasında imzalanan protokolün bir başlangıç protokolü olduğunu söyledi. Rektör Dile, “Bu protokol ile Mennan Pasinli Meslek Yüksekokulu Atçılık meslek yüksekokulu bu sene öğrenci alacak. Bu öğrencilerinden en başarılı 5 öğrenciye Türkiye Jokey Kulübü burs verecek.” dedi.
    Özellikle sağlık sektöründe çok gelişmiş UÜ Hastanesi ve Veterinerlik fakültesinin bu alanda da Türkiye Jokey Kulübüne destek verebileceğini anlatan Rektör Kamil Dilek, “Veteriner hastanemiz Avrupa akreditasyonu olan bir hastane. Bu programlarda atçılıkla ilgili güzelleştirmeler yapılabilir. Yine Uludağ Üniversitesinin teknik hastane ve laboratuvar imkanlarının tamamı jokey kulübünün hizmetine sunulabilir.” dedi.
    Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, ayrıca kurulma kararı alınan Danışma Kurulu ile de Türkiye’deki akademik çevreler ile jokey kulübü arasında ki ilişkilerin daha sağlıklı hale geleceğini sözlerine ekledi.
    Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdar Adalı ise senelerdir üstünde durdukları eğitimli personel sıkıntısını çözmenin ilk adımını bu protokol ile attıklarını ifade etti.
    Serdar Adalı, bir soru üzerine en önemli gündemlerini atçılık sağlığı olduğunu belirterek, “Elimizdeki İngiliz ve Arap atları daha iyi yarışlara nasıl hazırlanır ve sağlıklı koşulara katılabilir birinci hedefimiz. Bunun için 2013 senesi için mevcut hipodrom ve haralardaki hastanelerin tamamını yeniliyoruz. Çok büyük hastaneler olacak bunlar. Bütün illerdeki hastaneler aynı olacak. Üniversite ile ilgili bu protokol ile inşallah bu 5 burs sayısını ilerde artırarak gideriz. Çünkü atçılık sektörüne gereken yetişmiş ve kalifiye insan açığını bu şekilde kapatmak istiyoruz.” dedi.
    Türk atçılığının dünyada çok önemli bir yerde olduğunu belirten Serdar Adalı, “Dünyada Türk atçılığı çok gergilerde değil. Avrupa’da ise bana göre ilk 5’in içindeyiz. Türkiye Jokey Kulübü kuruluşundan 60 yılı aşkındır, devletten bir lira yardım almadan kendi yağı ile kavrulup böyle bir sektörü ortaya çıkarmış bir kurum. Daha atçılık adına yapacağımı çok şeyler var. Altyapı ihtiyacımız var. İlk önce bu hastanelerimizi ve idman merkezlerimizi bir an önce yapmamız lazım. Genel itibari ile Avrupa’da atçılıkta kendimizi ilk 4’ün 5’in içinde sayabiliriz.” şeklinde konuştu.
    Konuşmaların ardından işbirliği protokolü Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek ile Serdar Adalı tarafından imzalandı.




YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası