Ege Postası
Geri

TKP'den CHP'ye mektup

TKP'den açık mektup: 'CHP'lilerden açıklama bekliyoruz'
TKP'den CHP'ye mektup
Haberler / Güncel
31 Aralık 2012 Pazartesi 09:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HATAY -TKP Hatay İl Örgütü Suriye Ulusal Konseyi'nin CHP Genel Merkezi'ni ziyareti ve sonrasında yapılan açıklamalar üzerine CHP'ye bir açık mektup yayınlayarak: "CHP'lilerden açıklama bekliyoruz" dedi.

 TKP Hatay İl Örgütü Suriye Ulusal Konseyi'nin CHP Genel Merkezi'ni ziyareti ve sonrasında yapılan açıklamalar üzerine bir açık mektup yayınlayarak: "CHP'lilerden açıklama bekliyoruz, Hatay halkı CHP'nin tam olarak ne düşündüğünü merak etmektedir" dedi.

 TKP Hatay İl Örgütü'nün mektubu şu şekilde:

"TKP'den Açık Mektup

Basına ve kamuoyuna

CHP'lilerden açıklama bekliyoruz

Suriye Ulusal Konseyi geçtiğimiz hafta CHP Genel Merkezini ziyaret etti. SUK, silahlı terör eylemlerini destekleyen, emperyalist ülkelerin icat ettiği bir örgüttür.

CHP Hatay örgütü, en azından bugüne kadar Suriye'ye yönelik kirli kampanyaların karşısında durdu. Bu görüşmenin ne anlama geldiğini, Hatay'dan nasıl yorumlandığını öğrenmek istiyoruz.

Hatay halkının CHP Genel Merkezinin açıklamasıyla yetinmesi ve tatmin olması mümkün değildir.

SUK temsilcileri söz konusu görüşmenin ertesinde CHP'nin de “Baas rejimini bir dikta olarak gördüğünü” aktarmışlardır.

CHP CHP'dir; TKP TKP'dir; Baas da Baas'tır. Farklı siyasal çizgilerin birbirlerine eleştirileri de olabilir.

Ancak emperyalizmin, şeriatçıların, mezhepçi terör çetelerinin, gerici Arap rejimlerinin ve AKP hükümetinin kuşatması altındaki Suriye'de var olan siyasi iktidarı eleştirmek için uygun zamanda olmadığımız da açıktır. Gün, savaş kışkırtıcılığına ve emperyalist saldırıya karşı Suriye halkıyla dayanışma günüdür. Suriye'nin siyasi rejiminin ne olacağına emperyalistler çeteler değil, halkın kendisi karar verir.

Hatay halkı CHP'nin tam olarak ne düşündüğünü merak etmektedir.

SUK'un kısa süre önce ABD Başkanı Obama tarafından ülkenin temsilcisi olarak tanındığını biliyoruz. SUK'un ziyaretinin bu adımın parçası olduğu, terör cephesinin meşruiyetini arttırma çabası anlamına geldiğini görüyoruz.

CHP Genel Merkezinin bu kapıyı açması barış mücadelesini zayıf düşüren bir yanlış olmuştur. Peki Hatay halkı, CHP'nin Hatay'daki sorumlularının ve temsilcilerinin ne düşündüğünü öğrenemeyecek midir'

Bugüne kadar, Hatay halkı, bölgenin CHP'li milletvekillerini, belediye başkanlarını ve yerel siyasetçilerini Suriye halkıyla dayanışmanın ve savaşa karşı duruşun bir parçası olarak gördü. Aynı güçleri halka ve diğer barış güçlerine karşı açık davranmaya davet ediyoruz.

Biz açık söylüyoruz.

Suriye halkının yanındayız. Barışın yanındayız. Emperyalist kuşatmanın ve savaş yanlısı AKP'nin karşısındayız. Suriye'de meşru bir hükümetin var olduğunun açık bir gerçek olduğunu düşünüyoruz.

Suriye'yi emperyalizmin beslemeleri temsil edemez, diyoruz. Suriye'nin geleceğine yalnızca komşumuz, kardeşimiz Suriye halkı karar verebilir; biz bunu savunuyoruz.

 

Hatay halkı, herkesin aynı açıklıkta davranmasını bekliyor.

Sorduğumuz soruların takipçisi olacağız.

Türkiye Komünist Partisi

Hatay İl Örgütü"

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası