Ege Postası
Geri

TMMOB İzmir yasaya karşı ayakta

TORBA Yasa Taslağı'nda yer alan ve önümüzdeki günlerde de Meclis gündemine gelmesi beklenen TMMOB'un yetkilerini ve etkinliğini kısıtlayıcı yasa maddelerine ilişkin İzmir'de de seferberlik ilan edildi.
TMMOB İzmir yasaya karşı ayakta
Haberler / Yerel Yönetimler
27 Ocak 2015 Salı 15:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Melih Yalçın, “Soma, Ermenek, Yırca, Kaçaksaray gibi pek çok konuda açtığımız davalardan çok rahatsızlar. Ayaklarına dolaşan ne varsa ortadan kaldırmaya çalışıyorlar" diye konuştu. 

İzmir'de de 40 bin üyeye sahip olan Türkiye Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) Torba Yasa ile beraber yetkilerinin kısıtlanacağı ve zorunlu üyeliğin kalkmasıyla birlikte bu alanda denetimsizlik oluşacağı gerekçesiyle eylem ve etkinliklere hız kazandırdı. Tasarıdaki söz konusu maddelerin şimdilik sadece TMMOB'u hedef aldığını ancak önümüzdeki dönemde ticaret ve sanayi odaları gibi tüm meslek odalarını kapsayacağını ifade eden TMMOB İzmir İKK Sekreteri Melih Yalçın, meslektaşlarından ve İzmir halkından destek istedi. (DHA) 

HER PERŞEMBE EYLEM

Torba Yasa ile doğal ve tarihi sit alanları, ormanlar, meralar, milli parklar ve hatta mezarlıkların bile betona hapsedildiğini dile getiren Yalçın, yereldeki belediyeler de dahil planlama ve yapı izni gibi tüm yetkilerin Bakanlığa devredilmeye çalışıldığını söyledi. Kendilerinin de Bakanlık'a bağlı bir müdürlük konumuna getirilmek istendiğini anlatan Yalçın, “TMMOB olarak Soma, Ermenek, Yırca, Kaçaksaray gibi pek çok konuda açtığımız dava rahatsızlık yarattı. Ayaklarına dolaşan ne varsa ortadan kaldırmaya çalışıyorlarö diye konuştu. Bunlara karşı tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de her Perşembe günü eylem yaptıklarını belirten Yalçın, “Bizler mesleğimize, kentimize, geleceğimize sahip çıkmak isteyen herkesi destek olmaya çağırıyoruz" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası