Ege Postası
Geri

TOKİ'den 25 bin İzmirliyi sevindirecek tapu müjdesi

TOKİ’nin ‘İlk Evim Arsa’ projesinde İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 29 ilde arsa tapu tescil belgeleri erişime açıldı. Kampanya kapsamında 29 ilde 1 milyon altyapılı konut amaçlı arsanın elektrik, su, doğal gaz altyapıları ve planları inşaata hazır hale getirildi. Buna göre İzmir'de 25 bin hak sahibi tapusuna kavuşacak
TOKİ'den 25 bin İzmirliyi sevindirecek tapu müjdesi
Haberler / Güncel
23 Haziran 2024 Pazar 13:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TOKİ'nin uygun fiyatlı arsa ve konut sahibi olma hayali kuran vatandaşlar için başlattığı "İlk Evim Arsa" projesinde önemli bir aşamaya gelindi. Yoğun ilgi gören ve rekor başvuru sayısına ulaşan proje kapsamında, arsa teslim tarihlerinin nisan ayında netleşmesinin ardından dün de arsa tapu tescil belgeleri erişime açıldı.

E-DEVLET ÜZERİNDEN SORGULANABİLİR

Kampanya kapsamında 29 ilde 1 milyon altyapılı konut amaçlı arsa elektrik, su, doğal gaz altyapıları ve planları tamamlanarak inşaat yapmaya hazır hale getirildi. Dün itibariyle Ankara’da 100 bin İstanbul’da 50 bin, İzmir’de 25 bin, Antalya’da 23 bin başta olmak üzere toplam 29 ilde hazır hale getirilen arsaların tapu tescil belgeleri erişime açıldı. Vatandaşlar kendilerine verilecek arsa tapu tescil belgesini ve tapu bilgilerini e-Devlet kapısı üzerinden sorgulayabilecekler.

KONUT İÇİN 2 YIL ŞARTI

Arsa tapu tescil belgesini alan vatandaşlar konutlarının inşasına başlayabilecek. 350 ile 500 metrekarelik arsalardaki konutlar en fazla brüt 150 metrekare olacak. Zemin artı 4 ve artı 5 katı geçmeyecek. Kampanyanın açıklandığında arsaların 2 yıl içerisinde teslim edileceği vaat edilmişti. Böylece 2 yıl dolmadan arsalar teslim edilmiş olacak. Konut için de 2 yıl şartı olacak. İki yılda konutu bitiremeyen hak sahiplerinden arsası, ödemiş olduğu paranın yüzde 10’u kesilerek geri alınacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası