Ege Postası
Geri

TOKİ'den İzmir'de 400 milyonluk satış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye genelinde 36 ilde toplam 245 arsayı daha satışa çıkardı. Satış listesinde İzmir’den de dikkat çeken parseller yer aldı. Bayraklı’da 2, Buca’da 1 ve Torbalı’da 1 olmak üzere toplam 4 parsel açık artırma ile satışa sunulacak.
TOKİ'den İzmir'de 400 milyonluk satış
Haberler / İzmir
19 Temmuz 2025 Cumartesi 11:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI - Bayraklı’daki parseller, İzmir depreminin ardından yapılaşmaya açılan rezerv alanda bulunuyor. Bu bölgede yer alan ve günübirlik turizm tesis alanı statüsündeki 16 bin 805 metrekarelik arsa için 218 milyon 129 bin 289 TL bedel belirlendi. Aynı alanda ticaret alanı olarak ilan edilen 3 bin 108 metrekarelik bir diğer parsel ise 73 milyon 362 bin 252 TL’den satışa çıkacak.

Torbalı’da ise üst ölçekli planlarda tarım ve ağaçlandırma alanı olarak görülen 32 bin 500 metrekarelik bir parsel 38 milyon 350 bin TL muhammen bedelle listeye girdi.

Buca’da ise kentsel SİT alanında yer alan 2 bin 58 metrekare büyüklüğündeki arsa için 54 milyon 659 bin 812 TL değer biçildi.

TOKİ, bu satışlardan toplamda en az 384 milyon 501 bin TL gelir bekliyor. Açık artırmalar, 4 Ağustos 2025 tarihinde saat 10.30’da Ankara İlbank Sosyal Tesisleri ve TOKİ İstanbul Hizmet Binası’nda gerçekleştirilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası