Ege Postası
Geri

TOKİ skandalına Valilik el koydu: Bayraklı'daki o derneğe soruşturma

Geçtiğimiz hafta Bayraklı’da ortaya çıkan “TOKİ aldatmacasına” İzmir Valiliği el koydu. İlçede faaliyet gösteren bir emekli derneğin TOKİ’den ev sahibi yapma vaatleriyle üye kaydı yaparak yüzlerce vatandaşı mağdur etmesini mercek altına alan Valilik, konuyla ilgili soruşturma başlattı. TOKİ skandalına Valilik el koydu
TOKİ skandalına Valilik el koydu: Bayraklı'daki o derneğe soruşturma
Haberler / İzmir
14 Ekim 2015 Çarşamba 10:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir’in çeşitli ilçelerinde faaliyet gösteren ve emekli dernekleri TOKİ’nin adını kullanarak vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. TOKİ'den uygun fiyatlı ev sözü ile emeklilerin karşısına çıkan derneklerle ilgili artan şikayetler üzerine harekete geçen İzmir Valiliği Dernekler İl Müdürlüğü konuyla ilgili detaylı bir soruşturma başlattı.

"İZMİR'DE BİNLERCE KİŞİ KONUT MAĞDURU OLDU" HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!
 
“TOKİ SKANDALI”NA VALİLİK VE SAVCILIK EL KOYDU
Park ve kahvelerde dağıttıkları “Emekliye TOKİ müjdesi” başlıklı broşür ve ilanlarla üye kaydı yapan dernekler hakkında inceleme başlatan İzmir Valiliği, yaşanan konut kandırmacasına dur dedi. Artan şikayetler ve vatandaşların mağduriyetleri üzerine harekete geçen Valilik ve Cumhuriyet Savcılığı yetkilileri, Bayraklı ilçesinde faaliyet gösteren bir emekli derneğine baskın düzenledi. TOKİ’nin adını kullanarak işlem yapan kurumu mercek altına alan Savcılık ve Valilik makamı yetkilileri, derneğin son dönemde yaptığı 786 üye kaydının tamamını iptal ederken, dernek yönetimi hakkında da işlem başlattı. Başlatılan detaylı inceleme ve gelişmelerin ardından kurumun tüm üye kayıtlarını ve diğer işlemleri Dernekler İl Müdürlüğü tarafından donduruldu.
 
MAĞDURLAR DERNEĞE AKIN ETTİ!
Bine yakın başvuru toplayan ve TOKİ'den 250 liralık taksitlerle ev sahibi yapma vaadiyle aracılık yapmaya başlayan dernekte yaşanan söz konusu gelişmeleri duyan üyeler ise olayın ardından Bayraklı’da bulunan irtibat ofisine akın etti. SGK emeklisi vatandaşlar adına Toplu Konut İdaresi'ne "Sözde" başvuru yapan ilgili dernek işlem karşılığında 18 liralık aidat alırken, vatandaşlar üyeliklerini iptalini ve ödedikleri aidatların da kendilerine geri verilmesini istedi. Ev sahibi olan ve maddi durumu yeterli vatandaşları da konut başvurusu vaadi ile üye yapan dernekle ilgili başlatılan inceleme kapsamında Savcılık onay verdiği takdirde kurum hakkında dava açılabileceği ve dernek yönetiminin de yargılanabileceği öğrenildi. 



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası