Ege Postası
Geri

TSK, Cerablus’un güneyinde YPG'yi vurdu

TSK, Cerablus’un güneyinde YPG'yi vurdu
TSK, Cerablus’un güneyinde YPG'yi vurdu
Haberler / Genel
25 Ağustos 2016 Perşembe 21:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri, Cerablus’un güneyinde YPG’li bir grubu top ateşiyle vurdu.

Güvenlik kaynakları, PYD/YPG militanlarının bölgede ilerlemesine müsaade edilmeyeceğini, örgüt geri çekilene kadar müdahalenin devam edeceğini bildirdi.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Dışişleri BakanıMevlüt Çavuşoğlu ile dün sabah yaptığı telefon görüşmesinde, PYD güçlerinin Fırat’ın doğusuna çekilmekte olduğunu söylemişti.

Ne olmuştu'

İçindeki bir grup cuntacı askerin gerçekleştirdiği darbe girişiminden 40 gün sonra Türk Silahlı Kuvvetleri, PYD'in ele geçirdiği Menbiç'in kuzeyinde yer alan IŞİD'in kontrolündeki Cerablus'a 'Fırat Kalkanı' harekâtı düzenlemişti. Harekâta içinde ABD'nin de yer aldığı koalisyon güçleri havadan destek verirken Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) yaklaşık bin 500 kişilik askerle
operasyona katıldı. ÖSO kent merkezini tamamen ele geçirmişti. Türkiye Hükümeti, Menbiç ve Cerablus'un batısında yer aldığı Fırat Nehri'ni Suriye'deki 'kırmızı çizgisi' olarak belirlemişti. Öte yandan ABD, Menbiç operasyonunda da PYD'yi desteklemişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası