Ege Postası
Geri

TSK üzerinden askerlik yeri öğrenme işlemi

Askere gitmeyi düşünen kişiler genel olarak askerliği nerede yapacaklarını düşünmeye başlıyorlar.
TSK üzerinden askerlik yeri öğrenme işlemi
Haberler / Güncel
17 Ekim 2016 Pazartesi 13:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bu doğrultuda askerlik için askerlik şubelerine başvurduktan belirli bir süre sonra da askerlik görevlerini nerede yapacakları ortaya çıkıyor. Kendilerine çıkan şehirlerin durumları bireyler için zorlayıcı olabiliyor. Bazı durumlarda hava şartları çok ciddi bir biçimde askerlere sorun yaratıyor. Bunun yanı sıra bazı durumlarda da çevresel etmenler askerlerin zorlu bir dönem geçirmesine sebep olabiliyor. Bu sebeple de kişiler ilk olarak Tsk Askerlik Yeri Öğrenme işlemi ile birlikte askerliklerini yapacakları bölgeyi öğreniyorlar. Maalesef bunu çok öncesinden öğrenemiyoruz ve yalnızca gidiş tarihinden birkaç gün öncesinde haberimiz olabiliyor. Ancak celp dönemlerinde bir değişiklik yaşanırsa ve kişiler diğer bir celpte askere alınırsa bu süreci gidecekleri yeri bilerek geçiriyorlar.
 

Askerlik Celp Dönemleri her yıl aynı dönemler olurken kişiler de bu dönemler içerisinde askerlik başvurularını yapabiliyorlar. Bu durum TSK tarafından bireylere sunulan ve hayatlarını planlama imkanı tanıyan bir sistem olarak gösterilebilir. Tamamen sorunsuz bir şekilde uygulanamıyor olsa da kişiler askere gidecekleri dönemi kendileri belirliyor. Özellikle kısa dönem askerlik yapacak olan bireyler mevsimsel kararlar verebiliyorlar. Tüm bu işlemler uzun süreler düşünülerek ve test edilerek asker adaylarına uygulandığı için yıllar geçtikçe daha etkin ve kusursuz bir hale gelebiliyor.

Eğer bireyler askere alınmak istiyorlarsa başvurularını şubelere gerçekleştiriyorlar. Bu aşamada www.askerliksorgulama.org sitesi üzerinden kişiler istedikleri tüm bilgilere ulaşarak askerlik şubelerine daha bilinçli bir şekilde gidebilirler. Basit anlamda gerekli belgeler dahi yanlarında olduğunda bu işlemlere başka bir gün daha ayırmalarına gerek olmuyor. Rahatlıkla gerekli işlemler askerlik şubesi üzerinden gerçekleşiyor. Sonrasında da bireyler askerlik şubesi tarafından belirlenen celp dönemlerinde askere alınıyorlar.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası