Ege Postası
Geri

TTB Bilim Kurulu'ndan Murat Çalık için 'tahliye çağrısı': 'Hayati risk taşıyor'

TTB Bilim Kurulu, sağlık durumu kötüleşen Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık için hazırladığı raporda, tutuklu yargılanmasının hayati risk taşıdığını belirtti. “Kanser riski yüksek, acil önlem alınmalı” uyarısı yapıldı.
TTB Bilim Kurulu'ndan Murat Çalık için 'tahliye çağrısı': 'Hayati risk taşıyor'
Haberler / Güncel
31 Temmuz 2025 Perşembe 09:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Bilim Kurulu, tutuklu bulunan ve İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nde tanı-tedavi süreci devam eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık için tutuksuz yargılama yolu açılmasını istedi.

Çalık’ın avukatları tarafından talep edilmesi üzerine TTB Merkez Konseyi’nce uzman hekimlerin katılımıyla oluşturulan görüş kamuoyuyla paylaşıldı. Raporun özetini Bilim Kurulu adına TTB Merkez Konseyi 2. Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip okudu. Saip, “Murat Çalık için acil önlem alınmalı, tutuksuz yargılanmanın yolu açılmalıdır” çağrısı yaptı. TTB’nin hastane raporlarını inceleyerek vardığı sonuçlar şöyle:

- Tıbbi raporlar ve belgeler Çalık’ın alıkonulma sonrası sağlık durumunun kötüleştiğine ve hızlı kilo kaybına neden olan hastalık tanısının net olarak konulamadığına işaret etmektedir.

- Çalık’ın iki kanser geçmişi vardır. Hastanın genetik, çevresel faktörler ve hastanın yaşam koşulları kanser gelişme riskini etkileyen faktörlerdir.

- Mevcut durumdan kaynaklanan stres hali nedeniyle de Çalık’ta kanser tekrarlama ve yeni kanser oluşma riski yüksektir.

- Çalık’ın son yapılan kemik iliği analizinde kanser öncüsü blast hücreleri yüzde 4-5 oranındadır. Hematolojik indekslere göre yüzde 5 ve üzeri nüks anlamına gelmektedir.

‘YARGI KARAR VEREBİLİR’

Çalık’ın durumu sorulan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise dün yaptığı açıklamada hastaneden gelecek rapor sonrası Adli Tıp Kurumu’nun bir rapor hazırlayacağını ifade etti. Tunç, “Rapor yargıya intikal ettiğinde kararlar verilebilir. Yargı, rapor gelmeden de karar verebilir” dedi. (Cumhuriyet)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası