Ege Postası
Geri

TÜİK: Nüfus hesaplanması eksik veya hatalı değil

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nin, sürekli güncelliğinin sağlanması nedeniyle nüfusun eksik veya hatalı hesaplanmasının söz konusu olmadığını vurguladı.TÜİK'ten yapılan yazılı açıklamada,...
TÜİK: Nüfus hesaplanması eksik veya hatalı değil
Haberler / Güncel
10 Mayıs 2013 Cuma 15:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nin, sürekli güncelliğinin sağlanması nedeniyle nüfusun eksik veya hatalı hesaplanmasının söz konusu olmadığını vurguladı.

TÜİK'ten yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ile ilgili nüfus tahminlerinin çeşitli kurumlar tarafından açıklanmasının ve bunun basında yer almasının, gerçek nüfus büyüklüğüne ilişkin kamuoyunda farklı yorumlara neden olduğu belirtildi.
Açıklamada, nüfusuna ilişkin bilgilerin, resmi istatistik programı kapsamında yerleşim yerlerine göre 2007 yılından beri Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nden ve kurumsal yerlerde kalanlar için ilgili kurum ve kuruluşlardan alınan bilgilerle uluslararası standartlara uygun olarak TÜİK tarafından açıklandığı bildirildi.

HATA VEYA EKSİK YOK

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nin, sürekli güncelliğinin sağlanması nedeniyle nüfusun eksik veya hatalı hesaplanmasının söz konusu olmadığı vurgulanan açıklamada, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşların kendi ihtiyaçlarına ve geleceğe yönelik nüfus tahminleri yaptıkları ifade edildi. Açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu'nun nüfus projeksiyonlarını yenilediği ve sonuçlarını 14 Şubat 2013'te kamuoyuna duyurduğuna işaret edildi.

Bu kapsamda, CIA ve benzeri kurum/kuruluşlar tarafından açıklanan nüfus tahminleri, bu kurumların kendilerine göre belirledikleri yöntemler ve güncel olmayan veri kaynaklarına dayandığına dikkat çekildi. Açıklamada, “Benzer sorunun, Türkiye haricinde başka ülkeler tarafından da yaşandığı, haberler yapıldığı ve ilgili istatistik ofislerinin açıklamalar yaptıkları gözlemlendi. Örneğin Norveç İstatistik Ofisi, CIA 2012 yılı tahminlerinin Norveç nüfusunu gerçek değerinden yüzde 6 az gösterdiğini belirten basın açıklamaları yaptı. Türkiye ile ilgili resmi istatistiklerin üretilmesi ve yayımlanması konusunda ulusal ve uluslararası düzeyde yetkili tek kuruluş Türkiye İstatistik Kurumu'dur. Bu nedenle, sadece Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi ve uluslararası standartlarda ve kayıt sistemlerine dayalı olarak elde edilen nüfus bilgileri dikkate alınmalı ve kullanılmalıdır." bilgisi verildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası