Ege Postası
Geri

TÜPRAG’tan deprem bölgesine yardım seli

Türkiye’nin önemli madencilik firmalarından TÜPRAG Metal Madencilik, deprem bölgesine yaptığı yardımlarla dikkatleri üzerine çekiyor.
TÜPRAG’tan deprem bölgesine yardım seli
Haberler / Güncel
12 Şubat 2023 Pazar 11:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TÜPRAG arama kurtarma ekipleri son olarak, deprem bölgesinde 107 saat boyunca enkaz altında kalan 17 yaşındaki Ömer’i kurtararak, bir mucizeyi gerçekleştirmiş oldu.

Deprem bölgesine yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan, TÜPRAG Metal Madencilik A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Operasyonlar Direktörü Yaşar Dağlıoğlu, “Çok büyük bir felaketle karşı karşıya kaldık. Öncelikle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Bölgeye 5 tır battaniye desteği

TÜPRAG olarak, depremin ilk olduğu andan itibaren teyakkuzda olduklarını ve kriz masasını toplayarak gerekli koordinasyonun yapıldığını ifade eden Dağlıoğlu, şunları kaydetti:

“Felaketi duyduğumuz ilk andan itibaren kriz masamızı toplayıp ‘Neler yapabiliriz?’ konusunda değerlendirmelerde bulunduk. İlk olarak bölgeye bünyemizde bulunan Arama Kurtarma birimimizi gönderdik. Daha sonra da olumsuz hava koşullarına karşı 5 tır battaniye, yüzlerce ısıtıcıyı ve daha sayamadığımız on binlerce ihtiyacı bölgeye ulaştırdık.”

Depremden 107 saat sonra gelen mucize…

Bölgeye giden Arama Kurtarma ekiplerinin bölgede cansiperane çalıştıklarını da ifade eden Dağlıoğlu, kurtarma çalışmalarından bir örnek anlatarak şöyle devam etti:

“TÜPRAG Arama Kurtarma ekiplerimizin koordineli çalıştığı karma ekip, 12 saatlik yaptığı çalışma sonucunda enkaz altından 17 yaşındaki Ömer’i kurtardı. Ekiplerimizin babasıyla verdiği mutluluk fotoğrafını görünce duygulanmamak içten değil, gerçekten çok zor bir durum… Ama şunun sözünü verebilirim ki bizler TÜPRAG Metal Madencilik olarak depremzedelerimizin daima yanlarındayız ve çalışmalarımızı da bu kapsamda özveri ile yürüteceğiz”

“Kurum ve kuruluşlarımızla koordineli çalışıyoruz”

Yardımların bölgeye ulaşması konusunda Menderes Belediyesi ve Menderes Kaymakamlığı ile sürekli iletişim halinde olduklarını da ifade eden Dağlıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Menderes İlçe Kaymakamlığımız koordinatörlüğünde başlatılan yardım kampanyası ile çok sayıda ihtiyaç malzemesi toplanarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmak adına kolilendi. Bizler de sağladığımız lojistik desteğiyle ilçemizdeki kurumların yardımlarını bölgeye ulaştırma konusunda köprü görevi üstlenmiş olduk.”   

Dağlıoğlu, sürecin başından bu yana depremin yaralarını sarmak için emek harcayan her bir çalışma arkadaşına ve vatandaşa teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası